0

436244Aroma placuta si inconfundabila a migdalelor ne duce adesea cu gandul la sarbatorile de iarna, la mirosul de prajiturele proaspat scoase din cuptor, la budinci si souffle-uri dulci si la ciocolata cu marzipan, ingredientul preparat din migdale.

Sunt insa si alte motive pentru care ar trebui sa consumam regulat migdale, inafara de tentatia dulciurilor irezistibile de pe listele de cumparaturi pentru Craciun. Dar haideti sa incepem cu motivele pentru care ar trebui incluse in cat  mai multe preparate, dulci sau sarate. Migdalele raman proaspete mai mult timp decat nucile si alunele intrucat nu sunt la fel de predispuse spre a rancezi. Daca le coacem putin in cuptor, dobandesc o consistenta crocanta, dar si usor cremoasa, lucru care le face deosebit de irezistibile.

Daca le tocam marunt, migdalele ofera o consistenta perfecta prajiturilor, tartelor si marzipanului preparat in casa. In plus, fulgii de migdale usor copti sunt un topping minunat pe deasupra torturilor sau a altor deserturi cremoase. 

Haideti sa aflam si de ce sunt bune pentru sanatate. In primul rand, migdalele sunt bogate in proteine, se combina minunat cu salatele sau pot fi consumate ca o gustare sanatoasa si satioasa. Aceste nuci sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina E, vitamina tineretii si care protejeaza organismul de daunele produse de razele ultraviolete si de afectiunea numita Alzheimer. 

O mana de migdale ofera organismului minerale importante precum mangan, bun pentru oase puternice si deoarece regleaza nivelul de zahar in corp si magneziu, o substanta esentiala pentru buna functionare a organelor, a muschilor si a sistemului nervos, responsabila si de reglarea presiunii sanguine.

Pentru femei, migdalele reprezinta un aliat de nadejde in pastrarea tineretii intrucat contin o colectie impresionanta de flavonoizi cu rol antioxidant care sporesc efectul vitaminei E, atat de necesare pielii tinere si sanatoase.

 

comment closed