0

De ce sunt vegetariana

Postat pe 23 iulie, 2014
de Silvia Botez   Sunt multe argumente pro si contra atunci cand vine vorba de a fi vegetarian. Insa putine sunt bazate pe experiente reale, traite sau pe studii concrete, aplicate pe „loturi” de vegetarieni voluntari.  Din perspectiva unei...

Citeste mai mult »

 
0
Joi, 24 iulie Ora: 18:00 Ceainaria Satya  Intrarea libera!     Cristian Margarit va invita la workshopul despre modurile de a gati ingredientele cat mai sanatos : • Este necesara prepararea termica? • Este ea periculoasa? • Unde se termina...

Citeste mai mult »

 
0
Vara este sezonul fructelor racoroase si pline de vitamine, iar vedeta principala a gradinii este de departe pepenele rosu. Putem consuma acest fruct in cantitati uriase fara sa ne simtim plini sau ingreunati. Desi principala atractie o reprezinta calitatea...

Citeste mai mult »

 
0
Cu totii cunoastem faptul ca, pe perioada verii, ideal este sa inlocuim, pe cat posibil, hrana solida cu cea lichida si sa ne imbogatim regimul alimentar cu fructe.    Citricele sunt fructe-minune care, pe langa faptul ca ne racoresc in zilele fierbinti...

Citeste mai mult »

 
0

Menta

Postat pe 25 iunie, 2014
Menta are proprietati terapeutice fiind recomandata in tratamentul racelii si indigestiei. Ceaiul de menta, limonada cu menta, uleiul de menta – sunt ideale pentru o sanatate buna si tratamentul racelilor si afectiunilor respiratorii. Menta se...

Citeste mai mult »

 
0

Caisele

Postat pe 11 iunie, 2014
      Parfumate si dulci, cu un aport caloric redus, de doar 47 kcal la 100 grame, caisele sunt unele dintre cele mai iubite fructe. Patru caise mari sunt suficiente pentru a acoperii necesarul zilnic de vitamina A, un antioxidant valoros si vital...

Citeste mai mult »

 
0

Zmeura

Postat pe 10 iunie, 2014
       Zmeura este un fruct cu proprietăţi reîntineritoare foarte puternice – conţine peste 20 de substanţe cu efect antioxidant. Ea ajuta la prevenirea deteriorarii membranelor celulare si a altor structuri din organism, neutralizand radicalii...

Citeste mai mult »

 
0

Visinele – bogate in antioxidanti

Postat pe 4 iunie, 2014
Fructele rosii sunt bogate in antioxidanti, continand in special antociani, pigmentii ce le confera culoarea vie. Antocianinii ajuta la buna circulatie a sangelui, au proprietati anticancerigene si asigura functionarea normala a nervilor. Visinele sunt...

Citeste mai mult »

 
0

De ce sa mancam cirese?

Postat pe 3 iunie, 2014
          Fructele de cireş au o valoare energetică redusă, cuprinsă între 43-89 kcal/100 g fructe proaspete, în medie 57 kcal/100 g. Conţin o mare diversitate de componente nutritive, între care pot fi menţionate: 6-15% zaharuri (mai ales...

Citeste mai mult »