0
de Silvia Botez Sunt multe argumente pro si contra atunci cand vine vorba de a fi vegetarian. Insa putine sunt bazate pe experiente reale, traite sau pe studii concrete, aplicate pe „loturi” de vegetarieni voluntari. Din perspectiva unei...
Citeste mai mult »
0

Joi, 24 iulie Ora: 18:00 Ceainaria Satya Intrarea libera! Cristian Margarit va invita la workshopul despre modurile de a gati ingredientele cat mai sanatos : • Este necesara prepararea termica? • Este ea periculoasa? • Unde se termina...
Citeste mai mult »
0

Vara este sezonul fructelor racoroase si pline de vitamine, iar vedeta principala a gradinii este de departe pepenele rosu. Putem consuma acest fruct in cantitati uriase fara sa ne simtim plini sau ingreunati. Desi principala atractie o reprezinta calitatea...
Citeste mai mult »
0

Cu totii cunoastem faptul ca, pe perioada verii, ideal este sa inlocuim, pe cat posibil, hrana solida cu cea lichida si sa ne imbogatim regimul alimentar cu fructe. Citricele sunt fructe-minune care, pe langa faptul ca ne racoresc in zilele fierbinti...
Citeste mai mult »
0

Menta are proprietati terapeutice fiind recomandata in tratamentul racelii si indigestiei. Ceaiul de menta, limonada cu menta, uleiul de menta – sunt ideale pentru o sanatate buna si tratamentul racelilor si afectiunilor respiratorii. Menta se...
Citeste mai mult »
0

Parfumate si dulci, cu un aport caloric redus, de doar 47 kcal la 100 grame, caisele sunt unele dintre cele mai iubite fructe. Patru caise mari sunt suficiente pentru a acoperii necesarul zilnic de vitamina A, un antioxidant valoros si vital...
Citeste mai mult »
0

Zmeura este un fruct cu proprietăţi reîntineritoare foarte puternice – conţine peste 20 de substanţe cu efect antioxidant. Ea ajuta la prevenirea deteriorarii membranelor celulare si a altor structuri din organism, neutralizand radicalii...
Citeste mai mult »
0

Fructele rosii sunt bogate in antioxidanti, continand in special antociani, pigmentii ce le confera culoarea vie. Antocianinii ajuta la buna circulatie a sangelui, au proprietati anticancerigene si asigura functionarea normala a nervilor. Visinele sunt...
Citeste mai mult »
0

Fructele de cireş au o valoare energetică redusă, cuprinsă între 43-89 kcal/100 g fructe proaspete, în medie 57 kcal/100 g. Conţin o mare diversitate de componente nutritive, între care pot fi menţionate: 6-15% zaharuri (mai ales...