0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

 

„Enzimele ar putea sa fie factorul cheie in prevenirea bolii cronice si in extinderea duratei de viata a omului.”
Dr Edward Howell

 

1. Enzimele: ce sunt ele si cum maresc durata de viata? Cercetarile si concluziile Dr Howell Edward.
2. Esente in 7 minute: POLENUL
3. Experienta vindecarii cu mintea

Va asteptam joi 25 iulie, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.

Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Pentru inscriere eveniment Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/459806217451195/

Conferinta va fi sustinuta de Medic Camelia Rosu

1. Ce Sunt Enzimele si Cum Maresc Durata de Viata?

„Nici vitaminele, nici mineralele sau hormonii nu pot face nimic – fara enzime”

Enzimele sunt substante care fac viata posibila. Ele sunt necesare pentru fiecare reactie chimica care are loc in corpul nostru. Fara enzime, nici o activitate nu ar avea loc. Nici vitaminele, nici mineralele sau hormonii nu pot face nimic, fara enzime.

Practic, enzimele sunt „forta de munca” care construieste corpurile noastre asa cum muncitorii din constructie sunt forta de munca care construiesc casele. Poti avea toate materialele de constructie necesare, dar pentru a construi o casa este nevoie de muncitori, care reprezinta elementul vital fara de care, casa nu poate prinde viata.

In mod similar, poti avea toti nutrientii: vitamine, proteine, minerale pentru constructia corpului, dar este nevoie de enzime – elementul vietii – pentru a mentine corpul viu si in stare buna.
Dr Howell a fost un pionier in domeniul sau. El a fost primul cercetator care a recunoscut si conturat importanta enzimelor in alimentatie pentru nutritia fiintelor umane. El a scris „Rolul enzimelor din alimentatie in digestie si metabolism” in 1946. I-a luat mai mult de 20 de ani pentru a termina „Nutritia enzimei, care este o versiune prescurtata”. Lucrarea originala contine materialul de referinta, pe care el l-a numit „Conceptul de enzima in alimentatie”.

 

2. „Esente in 7 minute” : POLENUL

Polenul se prezinta ca granulele foarte fine, aderente de corpul albinei, pe care le aduna din florile melifere odata cu nectarul, le amesteca cu ceara,nectar si enzime, le aglutineaza sub forma de granule, apoi le depune la intrarea in stup.Aceste granule pot fi divers colorate in functie de specie,de la albul cel mai pur, la negrul cel mai intens, in majoritatea cazurilor fiind insa de culoare galben sau brun intens.
De ce polenul recoltat de albine este atat de special?
Polenul constituie elementul mascul al florii. Orice organ capabil de reproducere trebuie sa contina toate elemente nutritive necesare vietii. Prin concentratia si diversitatea compusilor activi el poate fi socotit un aliment complet.

polen

Compozitia polenului:
Polenul, luat in ansamblu,contine 8 elemente:
-apa ,aproximativ 12-20%;
-proteine sub forma de substante albuminoide, acizi nucleici si enzime in proportie de7-30%
-aminoacizi:histidina,leucina,treonina,tripto-fanul,valina;
-glucide sau hidrati de carbon sub forma de zaharuri in proportie de 15-48%;
-vitamine:tiamina(B1), riboflavina(B2), acidul nicotinic(PP), acidul patotenic, acidul ascorbic(C), acidul folic si biotina;
-rutina-aproximativ 17mg%, continutul cel mai bogat in rutina insa il are polenul din hrisca;
-o serie de principii cu actiune bactericida si bacteriostatica;
-factori de crestere si fitohormoni.

3. Experienta vindecarii cu mintea

O atitudine pozitiva si zambitoare te poate ajuta sa reduci riscul unui atac de corp, a dezvaluit un studiu publicat in American Heart Association la care au participat peste 100.000 de femei.
Dragostea ii ajuta pe oameni sa indure mai usor durerea, a demonstrat cu ajutorul tomografiilor un studiu realizat la Universitatea Stanford.
Cand voluntarii au fost rugati sa tina in mana un dispozitiv fierbinte pana cand devine insurportabil au reusit sa suporte o durere mai mare privind fotografia unei persoane iubite.
Sa inveti cum sa te relaxezi poate avea un impact favorabil asupra regiunii creierului care reguleaza tensiunea arteriala, ritmul inimii si luarea deciziilor.
Cercetatorii de la Universitatea Oregon au descoperit ca numai 11 ore de antrenament minte-corp imbunatateste functionalitatea acestei regiuni a creierului si ei cred ca meditatia poate fi folosita pentru a preveni tulburarile mentale.
Cortizonul este un adevarat ucigas. Daca nivelul sau din corp ramane ridicat pentru o perioada lunga de timp creste riscul unui atac de cord, diabet, obezitate, reducerea imunitatii si a altor probleme de sanatate.
Cu cat oamenii sunt mai stresati cu atat cortizonul este eliberat in corpul aflat sub presiune.

 

comment closed