0
unnamedIngrediente
  • Pentru blat:
  • 1.5 cana (~220g) faina fara gluten
  • 1 cana (200g) zahar brun
  • 1/2 cana (48g) pudra de cacao
  • 1 + ¼ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 cana (240ml) lapte vegetal (soia, orez, migdale, etc)
  • 2 lingurite (10ml) esenta de vanilie
  • ½ cana (120ml) ulei de masline
  • 2 linguri (30g) piure de mere
  • 1 lingura (15ml) otet de mere
  • 1 lingura seminte de in, 3 linguri apa fierbinte (pentru un „ou” vegan)
  • Pentru crema de ciocolata Ganache
  • 300g ciocolata neagra vegana
  • 1 cana (240ml) lapte de cocos
  • 2 linguri (8g) ulei de cocos
  • 2 – 2.5 cani (250g – ~310g) zahar pudra
 
Preparare
  1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Ungeti una sau doua tavi rotunde cu ulei de cocos si decupati fasii de hartie de copt pe care le veti pune pe marginile interioare ale tavii/-lor.
  3. Turnati faina si pudra de cacao intr-un vas pentru amestecat.
  4. Adaugati zaharul, faina si sarea si amestecati.
  5. Preparati „oul” vegan amestecand o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa fierbinte, dupa care lasati compozitia sa se lege timp de 1 minut.
  6. Adaugati laptele vegetal, esenta de vanilie, uleiul de masline, otetul, piureul de mere si amestecati ingredientele intre ele.
  7. Adaugati oul vegan si amestecati.
  8. Impartiti aluatul obtinut in 2 si asezati-l in cele 2 tavi sau, daca aveti o singura tava rotunda, turnati toata compozitia in el, iar dupa ce se va coace, veti felia blatul in 2 jumatati. Coaceti timp de 30 de minute.
  9. Dupa cele 30 de minute verificati daca aluatul e copt facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din aluat, mai !asati tava/tavile la cuptor timp de 5 minute.
  10. Scoateti blatul/blaturile din cuptor si lasati-l/e la racorit.
  11. Preparati crema vegana de ciocolata Ganache.
  12. Puneti crema la frigider timp de o ora ca sa se intareasca.
  13. Dupa ce s-a racit, amestecati-o din nou cu mixerul pana atinge consistenta dorita pentru a fi intinsa pe blat. Daca e prea lichida, mai adaugati ½ cana de zahar pudra.
  14. Intindeti crema pe cele 2 blaturi/jumatati de blat.
  15. Serviti tortul (se pastreaza proaspat la frigider pana la 4-5 zile).

comment closed