1/4 cana linte rosie
1/4 cana quinoa
1 conserva naut (400g naut fiert)
1 lingurita ulei de masline
1/2 cana ceapa rosie, maruntita fin
1 ardei iute maruntit (optional)
1 lingurita Garam Masala
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita cardamon
1/2 lingurita chimen pulbere
2 rosii mari
2 cani spanac proaspat
3 catei de usturoi
1/4 lingurita piper boabe
2 cani de apa
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar sau sirop de artar/agave
2 linguri caju maruntit
Preparare
Spalati si scurgeti lintea si quinoa. Scurgeti nautul din conserva de apa.
Puneti o cratita la foc. Adaugati uleiul, ceapa si ardeiul iute si gatiti la foc mediu timp de 5 minute. Adaugati condimentele, amestecati bine si mai gatiti timp de 1 minut.
Intre timp, folosind un blender, procesati rosia, spanacul, usturoiul, piperul boabe cu o jumatate cana de apa. Adaugati rezultatul in cratita si amestecati bine. Adaugati lintea, quinoa si nautul si amestecati.
Adaugati sarea, indulcitorul ales si 1.5 cani de apa, acoperiti cu un capac si lasati cratita pe foc timp de 20 de minute.
Amestecati din cand in cand. Adaugati caju-ul, ajustati cantitatea de sare si piper si mai adaugati apa daca simtiti nevoia de o consistenta mai lichida. Mai lasati pe foc cratita cateva minute.
Serviti tocana fierbinte garnisita cu piper rosu, crutoane, smantana, lipie sau orice altceva doriti.