0
unnamedIngrediente
  • 230g taitei de casa sau Tagliatelle
  • 15g ghimbir radacina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita condiment picant (la alegere)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 morcov mare
  • 500g ciuperci Champignon
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • O mana de nuci de caju coapte in tigaie
  • 3 lingurite sos Tahini
  • 1 lingura coriandru verde
  • 1 Lime
 
Preparare
 
  1. Puneti la fiert 3 l apa intr-o cratita.
  2. Adaugati taiteii cand apa da in clocot si lasati-i sa fiarba timp de 15 min.
  3. Dupa ce au fiert, scurgeti taiteii pentru a fi pregatiti de gatit in tigaie.
  4. Tocati ceapa, maruntiti ghimbirul si usturoiul si adaugati-le intr-o tigaie.
  5. Amestecati sosul de soia, siropul de artar, condimentele si uleiul de masline pentru a forma un sos.
  6. Turnati sosul obtinut in tigaie peste ceapa si puneti-o la foc.
  7. Gatiti ceapa si condimentele timp de 5 min, pana se inmoaie.
  8. Taiati morcovul rondele, tocati ciupercile si ardeii grasi.
  9. Adaugati morcovul si ciupercile in tigaie si lasati-le la calit timp de 5 min.
  10. Adaugati ardeii grasi.
  11. Adaugati caju-ul.
  12. Dupa ce ardeii s-au inmuiat iar apa din tigaie s-a mai evaporat, adaugati sosul Tahini.
  13. Apoi adaugati taiteii si amestecati bine.
  14. Dupa cateva minute, luati tigaia de pe foc, turnati continutul in boluri si serviti taiteii garnisiti cu coriandru proaspat si zeama de lime.

comment closed