- 230g taitei de casa sau Tagliatelle
- 15g ghimbir radacina
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sirop de artar
- 1 lingurita condiment picant (la alegere)
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 morcov mare
- 500g ciuperci Champignon
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- O mana de nuci de caju coapte in tigaie
- 3 lingurite sos Tahini
- 1 lingura coriandru verde
- 1 Lime
Preparare
- Puneti la fiert 3 l apa intr-o cratita.
- Adaugati taiteii cand apa da in clocot si lasati-i sa fiarba timp de 15 min.
- Dupa ce au fiert, scurgeti taiteii pentru a fi pregatiti de gatit in tigaie.
- Tocati ceapa, maruntiti ghimbirul si usturoiul si adaugati-le intr-o tigaie.
- Amestecati sosul de soia, siropul de artar, condimentele si uleiul de masline pentru a forma un sos.
- Turnati sosul obtinut in tigaie peste ceapa si puneti-o la foc.
- Gatiti ceapa si condimentele timp de 5 min, pana se inmoaie.
- Taiati morcovul rondele, tocati ciupercile si ardeii grasi.
- Adaugati morcovul si ciupercile in tigaie si lasati-le la calit timp de 5 min.
- Adaugati ardeii grasi.
- Adaugati caju-ul.
- Dupa ce ardeii s-au inmuiat iar apa din tigaie s-a mai evaporat, adaugati sosul Tahini.
- Apoi adaugati taiteii si amestecati bine.
- Dupa cateva minute, luati tigaia de pe foc, turnati continutul in boluri si serviti taiteii garnisiti cu coriandru proaspat si zeama de lime.