0
goji_berries430x300Fructele de Goji (Lycium barbarum) sunt cele mai dens nutritionale fructe de pe Terra. Sunt membre ale familiei Solonaceae-lor, fructe ce includ legume comune precum cartoful, vanata, ardeiul gras, laolalta cu anumite plante otravitoare precum belladonna. Originare din Muntii Himala​yeni ai Tibetului si Mongoliei, fructele de Goji sunt crescute in prezent in mai multe tari.
 
Desi au fost introduse in tarile occidentale de putini ani, goji au fost utilizate de mii de ani in Tibet si China ca si ingredient culinar, dar si ca leac.
 
Sunt unice printre alte fructe deoarece contini toti amino-acizii esentiali si au cea mai mare concentratie de proteina. De asemeni, sunt „indesate” cu vitamina C, contin mai multe carotenoide decat orice alt fruct, au 21 de minerale in componenta si o concentratie mare de fibre. 
 
Debordand intr-o concentratie de 15 ori mai mare de fier decat in spanac, calciu, zinc, seleniu si alte minerale esentiale, umilul fruct de goji este o super-putere nutritionala.
 
Acest super-fruct uimitor contine si substante anti-inflamatoare, anti-bacteriale si anti-fungice naturale. Proprietatile lor puternic antioxidante contribuie la stimularea sistemului imunitar. Nu-i de mirare faptul ca in medicina traditionala chineza erau recomandate pentru intarirea fortei si longevitate.
 
​Tot in medicina chineza, era cunoscuta actiunea fructelor de goji asupra rinichilor si a ficatului, proprietatile adjuvante in cazul durerilor de spate​, a ametelii si a imbunatatirii vederii. Ele pot fi consumate crude, infuzate in ceaiuri sau ca si ingredient in diverse preparate.
 
​Fructele de goji sunt cel mai des comercializate in forma lor uscata, si pot reprezenta o gustare consistenta intre mese, adaugate intr-un mix de nuci si seminte. ​Se pot lasa la inmuiat pentru 1-2 ore, iar apa in care au stat poate fi consumata ca o bautura minunata sau poate fi adaugata impreuna cu fructele in smoothie-uri delicioase.

 

​Pentru a nu aparea reactii adverse, daca suferiti de diverse afectiuni se recomanda consultul medical inainte de a consuma fructele.​

comment closed