- Pentru supa
- 1 dovleac mare
- 3 morcovi mari
- 2-3 linguri (30-45ml) ulei de masline
- Piper negru
- Sare
- 1 ceapa
- 2 Catei de usturoi
- 2 linguri (30ml) sos de soia
- 2 lingurite pasta de curry
- 1 conserva (400ml) lapte de cocos
- Apa
- Pentru painea cu usturoi
- 1 Bagheta
- 2 linguri (30g) ulei de masline sau unt vegan
- 4 Catei de usturoi
- Rozmarin uscat
- Sare
PREPARARE
- Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Curatati si feliati morcovii si dovleacul.
- Acoperiti o tava cu foaie de copt si asezati pe ea rondelele de morcov si dovleac.
- Presarati putin ulei de masline, sare si piper pe deasupra.
- Coaceti timp de aproximativ 45 de minute, pana devin moi.
- Cand s-au copt, treceti la urmatorul pas.
- Taiati ceapa, maruntiti usturoiul si caliti-le intr-o cratita impreuna cu sosul de soia timp de 2 minute.
- Adaugati pasta de curry si un strop de apa si caliti ingredientele timp de inca 5 minute.
- Adaugati laptele de cocos, dovleacul si morcovii.
- Cand da in fiert, dati focul mai incet si lasati legumele sa fiarba timp de 15 minute.
- Dupa ce au fiert ingredientele, blendati toata compozitia pana cand obtineti o supa crema.
- Pentru painea cu usturoi:
- In timp ce supa fierbe, preparti painea cu usturoi.
- Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu cele 2 linguri de ulei de masline sau unt vegan intr-un bol.
- Feliati bagheta si ungeti-o cu compozitia de mai sus.
- Presarati rozmarinul, sarea si alte condimente, daca simtiti nevoia.
- Impaturiti cele doua jumatati de bagheta cu folie de aluminiu si coaceti la 180 grade timp de 15 minute.