INGREDIENTE
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare maruntita
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita chimen
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru
- un praf de chilli sau piper cayenne (optional)
- 4 cani fiertura de legume
- 2 cani apa
- 1 cana linte rosie
- 1 morcov mare curatat si maruntit
- sucul a 1/2 lamaie
- 3 linguri coriandru proaspat, tocat
INSTRUCTIUNI
- Puneti o cratita mare la foc cu 3 linguri ulei de masline. Cand se incinge uleiul, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii (aprox. 4 minute)
- Adaugati pasta de tomate, chimenul, piperul, chilli sau cayenne-ul si amestecati pe foc timp de 2 minute.
- Adaugati fiertura de legume, cele 2 cani de apa, lintea si morcovul tocat. Lasati amestecul sa dea in fiert, apoi acoperiti partial cratita cu un capac si dati focul la mediu. Fierbeti pana se inmoaie lintea, aproximativ 30 minute. Gustati si ajustati cantitatea de sare, daca e nevoie.
- Folosind un blender, procesati jumatate din supa pana devine piure, dupa care adaugati rezultatul inapoi in oala.
- Adaugati zeama de lamaie si coriandrul. Serviti supa gratinata cu putin ulei de masline si praf de chilli, daca e pe gustul dvs.
Daca nu aveti timp sa o preparati acasa, va asteptam la restaurantul Satya sa savurati o portie de supa crema de linte!