Aceasta reteta face parte din categoria salatelor de sezon rece. Este usor de preparat, gustoasa si saraca in calorii, poate fi consumata cu succes la cina.
INGREDIENTE (pentru 1 portie)
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita tarhon macinat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
2 maini de baby spanac
2 andive medii feliate
1/2 conserva inimi de palmier tocate
1 ou fiert tare, maruntit
1/2 ceapa rosie mica taiata julienne
PREPARARE
Amestecati zeama de lamaie, uleiul, tarhonul, sarea si piperul intr-un castron mare. Adaugati spanacul, andivele, inimile de palmier, oul si ceapa. Amestecati ingredientele pana se combina aromele intre ele.
SFATURI
Inimile de palmier sunt partea moale din interiorul anumitelor specii de palmier. Se gasesc sub forma murata la raioanele de legume in conserve in majoritatea supermarket-urilor. La gust seamana cu anghinarea, dar sunt mai moi ca textura, se topesc in gura.
Pentru a fierbe oul tare: Puneti oul intr-un vas cu apa la foc normal. Cand apa incepe sa fiarba, reduceti focul la minim si lasati oul sa fiarba timp de 10 minute. Luati-l de pe foc, scurgeti apa fierbinte si lasati oul intr-un vas cu apa rece pana ce s-a racit coaja.