Ingrediente:
- 4 sfecle – mari
- 200g brânză halloumi
- spray de gatit cu ulei de masline
- 120g rucola
- 2 portocale mari, decojite si tăiate bucati
Dressing de portocale:
- 1/3 ceasca cu suc de portocale
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingurita mustar Dijon
Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Spălați sfeclă si lasati-o sa se usuce de apa. Se inveleste în folie de aluminiu si se pune într-un vas la copt. Se baga la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand se inmoaie (atunci este gata). Se lasa la racit.
Între timp ne ocupam de dressing. Combinam toate ingredientele intr-un borcan cu capac si le agitam bine. In continuare taiem halloumi in felii – 1 cm grosime si le stropim cu uleiul de masline urmand sa le tragem in tigaie pe fiecare parte – 2 minute, pana cand devin rumene. Le transferam pe o farfurie tapetata cu prosoape de bucatarie.
Decojim sfecla si o taiem in sferturi. Pe un platou se aranjeaza sfecla, rucola, portocalele si branza halloumi – le acoperim cu sos si le servim.