1

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

„Postul este Calea regala spre Puritatea Interna.
Postul renoveaza, revitalizeaza si purifica fiecare din milioanele de celule care compun corpul”
Paul C. Bragg

1. Postul de primavara: purificare, traditie si sanatate
2. „Esente in 7 minute” : Despre Varza de Bruxelles in 7 minute
3. Legatura dintre ganduri-sugestii-baza vietii: ADN (cercetari stiintifice de ultima ora)
4. Surpriza pentru Suflet: K. Gibran, despre Iubire

 

Va asteptam duminica 28 aprilie orele 16:30, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a afla impreuna raspunsurile la aceste intrebari. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 20 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.
Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586

 

varza-bruxelles

Pentru o clipa ne putem opri: este prea frumos sa ne permitem luxul de a pierde un neasumuit spectacol daruit gratis de „actorii” si „scena” vietii: flori gingase, albe, roz, liliachii inclina ramuri spre noi si ademenesc cu savoare discreta de primavara… verdele rasare cu repeziciune si trilurile pasarilor ne anunta ca este cald si bine. Soarele straluceste altfel si este din ce in ce mai ocrotitor cu caldura-i luminoasa, iar aerul este impregnat de proaspat si de vesel.
Nou si trezire, renastere si verde sunt cuvintele lui Aprilie : luna „florariu” (infloritor) sau „prier” (deschizator).
Gradinile si pietele sunt abundente si multicolore, dar verdele ramane Regele!
Este momentul nostru multasteptat de explozie de bucurie.
Este momentul marii curatenii de Primavara.
Marea curatenie a trupurilor, trezirea mintii si deschiderea sufletelor noastre in fata valului de entuziasm care stapaneste acum Natura.
Si astfel lasam sa ne imbratiseze Viata, Sanatatea si Vigoarea.

1. Postul de primavara: purificare, traditie si sanatate

„In loc de a folosi medicamente, postiti o zi”
Plutarh (faimosul istoric :aprox 46-120 en)

Se spune ca nu trebuie sa traiesti in trecut: nici trecutul personal si nici cel istoric. Nu se poate nega aceasta, dar pana la treapta in care spiritul traieste doar in prezent, consider ca experienta proprie si a celor din urma noastra poate servi ca izvor de intelepciune si poate oferi modelele de care avem atat de multa nevoie.
De ce obiceiurile stramosilor nostri, adunate intr-un manunchi de traditii binefacatoare, contineau printre altele si postirea pe perioade lungi (6 saptamani) sau cel putin de 2 ori pe saptamana?
Postul, inteles atat ca alimentatie fara produse de origine animala (dieta vegana) dar si ca privare totala de alimente pe perioade scurte, reprezinta una dintre cele mai naturale si fundamentale atitudini ale omului in raport cu procesul hranirii sale.
Alaturi de conotatiile mistice alte postului, stiinta a dovedit ca acest act simplu de postire are beneficii atat de spectaculoase incat este actualmente considerat un gest minimal de respect de sine si un act de igiena fundamentala a fiintei.
De la starea de bine si usor a trupului, si pana la actul curativ al postului intalnit de altfel spontan si in lumea animala, ca instinct de conservare a energiei, postul imbraca halatul alb al doctorului „Profilaxie” si al doctorului „Puritate”, medici care aduc gratuit rezultate uimitoare in mentinerea sanatatii, prelungirea vietii, calitatea ei si combaterea simpomelor dar si curarisirea unor boli.

 

2. „Esente in 7 minute” : Despre Varza de Bruxelles in 7 minute

Anticancerigen, antioxidant, antiinflamator, protector cardiovascular, antidiabetic si multe altele in 7 minute acordate unei crucifere esentiale.
Saptamana viitoare veti putea degusta reteta saptamanii la Satya, reteta preparata cu varza de Bruxelles, in stil oriental.

 

3. Legatura dintre ganduri-sugestii-baza vietii: ADN (cercetari stiintifice de ultima ora)
„O stare pozitiva, de echilibru a mintii, se manifesta intotdeauna prin entuziasm.”
Herbert Harris (Cele 12 legi universale ale succesului)

Uluitor si magnific:
Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicina in care ADN-ul poate fi re-programatfolosind cuvintele si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene.
Noutatile fizicii cuantice vin aduc argumente si detalii in acest sens.

 

4. Surpriza pentru Suflet: Gibran, despre Iubire

„Cand aprilie va inflori din nou, iar pamantul si primavara isi vor celebra cununia, gradina mea va fi plina de flori minunate si rare ”
Kahlil Gibran (Nisipul si spuma)

 

 Articol publicat de Medic Camelia Rosu

 

1 Comentariu