0

Recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice, plantele aromatice au fost folosite pentru a creea uleiuri esentiale inca din perioada Egiptului antic. Efectele vindecatoare ale aromoterapiei sunt multe, incepand de la protectie antibacteriana, pana...
Citeste mai mult »
0

Cuisoarele sunt acel condiment binecunoscut pentru savoarea calda, dulce-picanta si parfumata pe care o ofera deserturilor precum turta dulce, placinta cu dovleac, dar si unor preparate precum supe de fasole sau chilli. Asemeni altor mirodenii, cuisoarele...
Citeste mai mult »
0

Capsaicina, substanta care da piperului cayenne gustul picant este ingredientul activ in multe tratamente naturiste pentru artrita si dureri musculare. De asemeni, s-a demonstrat ca aceasta substanta este responsabila de accelerarea metabolismului datorita...
Citeste mai mult »
0
Ceaiul Matcha este un ceai verde realizat dintr-un amestec de frunze proaspete. Este cunoscut pentru formula fina in care se gaseste si are un aspect de pulbere verde, viu colorata. Matcha se foloseste in ceremoniile japoneze de servire a ceaiului, dar...
Citeste mai mult »
0
O bautura care a fost studiata si „diagnosticata” in diverse feluri de-a lungul timpului este cafeaua. Numeroase teorii o situeaza pe aceeasi pozitie cu tutunul si alcoolul, sustinand ca ar fi daunatoare pentru sanatate, insa realitatea este...
Citeste mai mult »
0

Calitatile plantei trec dincolo de aroma placuta facand din oregano un remediu naturist foarte valoros, in mod special prin calitatile sale anti oxidante. Contine acid rosmarinic, thymol si carvacrol care ii atribuie multiple proprietati...
Citeste mai mult »
0

Mararul este o mirodenie este foarte folositǎ în Europa, dar şi în India, unde frunzele uscate de marar folosesc atât la aromatizarea salatelor cât şi a lichiorurilor şi dulceţurilor. Bogat în potasiu, sodiu şi sulf, mararul este un foarte...
Citeste mai mult »
0

Lavanda are proprietăţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice şi sudorifice. De asemenea, lavanda reduce inflamaţiile şi grăbeşte procesul de cicatrizare a rănilor. În compoziţia plantei au fost identificate...
Citeste mai mult »
0

Nu mai putin de 90% din continutul rosiei este apa biologica, usor asimilabila de catre organismul uman, apa care alcatuieste suportul ideal pentru administrarea unei colectii de vitamine, minerale, enzime si alte substante active ale tomatelor. ...
Citeste mai mult »
0

Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin...