- Pentru aluat:
- 2 cani (200g) nuci decojite
- ½ cana (90g) curmale fara samburi
- 4 linguri (28g) pudra de cacao
- Pentru crema de menta:
- 2 cani (300g) caju hidratat (timp de 1 ora)
- ½ cana (45g) fulgi de cocos
- ⅓ cana (80ml) ulei de cocos topit (lichid)
- ¼ lingurita sare de mare
- ½ cana (120ml) miere sau sirop de artar
- ¼ lingurita esenta de menta
- 1 mana generoasa (40g) Baby Spanac
- Pentru glazura de ciocolata:
- ½ cana (120ml) ulei de cocos topit
- ½ cana (120ml) miere sau sirop de artar
- ⅔ cana (65g) pudra de cacao
Preparare
- Puneti nucile, curmalele si pudra de cacao in blender sau robot si procesati folosind lama S pana se formeaza un aluat lipicios.
- Intindeti aluatul intr-o tava patrata sau dreptunghiulara si asezati-o la congelator sa se intareasca.
- Adaugati caju-ul inmuiat, nuca de cocos, uleiul de cocos topit, mierea sau siropul de artar, esenta de menta si spanacul in blender si procesati pana obtineti o crema fina.
- Daca nu aveti un blender puternic, puteti folosi robotul de bucatarie.
- Turnati crema peste baza (aluatul din congelator) si puneti din nou tava la congelator.
- Lasati prajitura sa se intareasca inainte sa turnati glazura pe deasupra.
- Intre timp, adaugati uleiul de cocos topit, mierea sau siropul de artar si pudra de cacao in blender si procesati pana obtineti un sirop cremos.
- Turnati siropul peste crema de menta, distribuindu-l in mod egal peste tot cu o spatula.
- Puneti tava la congelator.
- Cand se intareste suficient prajitura, taiati-o in patratele si serviti-le cu placere!