0
pumpkin-bread-680Ingrediente
 
Uscate
  • 2 cani faina alba
  • ¾ lingurita sare
  • 1 lingura + 1 lingurita praf de copt
  • ¾ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita ghimbir pulbere
  • ⅛ lingurita nucsoara

Lichide

  • 1 cana lapte de migdale
  • 2 lingurite seminte de in
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1½ cani piure de dovleac
  • ⅓ cana ulei de cocos (incalzit putin ca sa devina lichid)
  • ¾ lingurita otet de mere
  • ½ cana sirop de artar
  • ½ lingurita zeama de lamaie
  • ½ cana nuci
Topping
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura  zahar brun
  • ½ lingurita zeama de portocale
 
Preparare
  1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Ungeti o tava cu ulei de cocos.
  3. Combinati cele 2 linguri de seminte de in cu 6 linguri de apa. Amestecati-le si lasati-le in frigider timp de 10 minute.
  4. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas adanc.
  5. Combinati toate ingredientele lichide (inclusiv amestecul din frigider) intr-un alt vas. Combine all wet ingredients together (including flax eggs) in a large mixing bowl. Asigurati-va ca ati topit uleiul de cocos, ca sa devina lichid.
  6. Turnati amestecul lichid obtinut peste cel uscat si amestecati toate ingredientele pana ce compozitia se omogenizeaza.
  7. Turnati compozitia in tava unsa cu ulei de cocos.
  8. Presarati zaharul, zeama de portocala si fulgii de ovaz pe deasupra.
  9. Coaceti painica timp de 20-25 de minute la 180 grade. Reduceti putin focul si mai lasati-o la copt alte 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca painica e coapta.
  10. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa se racoreasca timp de 30 min.

Serviti cu o cana de ceai de mirodenii (cuisoare, scortisoara, ghimbir, etc).

comment closed