Pentru blat
- ½ cana lapte de migdale/soia/orez
- 1 cana zahar
- ⅔ cana ciocolata neagra (vegana)
- ¼ cana ulei floarea soarelui
- 1 lingura seminte de chia hidratate
- ¼ cana pudra de cacao
- ¼ lingurita sare de mare fina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana + 2 linguri de faina
- ⅛ lingurita praf de copt
- ⅛ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ cana ciocolata vegana rasa (fulgi)
Pentru crema de dovleac
- 1 cana piure de dovleac
- ¼ cana caju hidratat
- 1.5 lingura amidon de porumb
- 3 linguri zahar pudra
- ½ lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri ciocolata vegana rasa (fulgi)
PREPARARE
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru blatul negresei
- Incalziti laptele de migdale pana aproape incepe sa fiarba. Adaugati zaharul si amestecati bine. Adaugati ciocolata neagra, lasati-o sa se topeasca un minut, dupa care amestecati bine cu telul. Adaugati uleiul, sarea, cacaoa, esenta de vanilie si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
- Intr-un alt vas amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si adaugati peste compozitia lichida. Amestecati. Adaugati fulgii de ciocolata si turnati aluatul intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
Pentru crema de dovleac (preparati-o inainte ca blatul sa fie turnat in tava)
- Amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza.
- Adaugati crema de dovleac peste blatul negresei si intindeti in mod egal compozitia. Presarati fulgii de ciocolata pe deasupra.
- Coaceti prajitura timp de 32-34 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca e gata.
- Serviti cu placere! (A se consuma in maxim 5 zile, depozitata in frigider)