0

459382-almondsMigdalele provin din tari precum Iran, Arabia Saudita, Liban, Turcia, Siria, Iordania si Israel. Aceste nuci puternic nutritionale sunt o sursa excelenta de vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu. De asemeni, contin zinc, seleniu, cupru si niacina. Comparativ cu alte nuci, migdalele contin cei mai multi nutrienti si componente benefice pentru sanatate.

Ambele versiuni ale migdalelor, atat cele amare cat si cele dulci sunt comestibile. In mod traditional, migdalele dulci sunt destinate consumului integral, in timp ce cele amare sunt folosite in productia uleiului de migdale. Migdalele se consuma crude; ideal este sa fie lasate in apa la hidratat in prealabil, astfel pot fi adaugate cu succes in salate si alte preparate. Laptele de migdale este, de asemeni, o alternativa delicioasa si nutritiva de consum al migdalelor, in plus poate inlocui cu succes laptele animal in dietele vegane.

Este cunoscut faptul ca migdalele au o valoare medicala mare care, combinata cu gustul placut si savoarea lor unica reprezinta motivele pentru care sunt o optiune atat de des intalnita in dietele de orice tip. Un prim beneficiu este imbunatatirea functiilor creierului. Cele doua componente, riboflavina si L-carnitina sunt responsabile pentru stimularea activitatii cerebrale, ceea ce poate duce la prevenirea bolii de tip Alzheimer. Aceasta face ca migdalele sa fie o gustare recomandata a fi suplimentata zilnic de parinti copiilor.

Migdalele sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, printre care fosforul are un loc de cinste. Fosforul poate avea un impact considerabil cand vine vorba de rezistenta oaselor si a dintilor, astfel consumul de migdale poate preveni osteoporoza.

 Grasimile mono nesaturate, proteinele si potasiul din migdale sunt esentiale pentru sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant puternic care reduce riscul bolilor de inima, in timp ce prezenta magneziului in migdale poate contribui la evitarea unui atac de cord. In migdale gasim si o cantitate semnificativa de acid folic care, impreuna cu flavonoidele si vitamina E din coaja migdalei formeaza o bariera protectoare impotriva deteriorarii arterelor.

Nu in ultimul rand, poate cel mai cunoscut beneficiu al consumului de migdale este legat de sanatatea si ingrijirea pielii. Masajele cu ulei de migdale sunt recomandate pentru bebelusi, iar laptele de migdale se foloseste in fabricarea anumitor tipuri de sapun, intrucat au efect antioxidant asupra pielii.

comment closed