0

ceaiCeaiul Matcha este un ceai verde realizat dintr-un amestec de frunze proaspete. Este cunoscut pentru formula fina in care se gaseste si are un aspect de pulbere verde, viu colorata. Matcha se foloseste in ceremoniile japoneze de servire a ceaiului, dar interesant de remarcat este faptul ca are numeroase beneficii pentru sanatate.

Este unul dintre cele mai bogate in substante cu rol vindecator dintre toate tipurile de ceai verde. Acest lucru se intampla deoarece se foloseste frunza intreaga in prepararea sa, iar potentialul real al ceaiului verde poate fi utilizat doar daca se consuma in aceasta forma, ca intreg.

O singura ceasca de matcha contine un arsenal intreg de vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi in cantitate echivalenta cu cea a 10 cesti de ceai verde obisnuit. Astfel ca, atunci cand vine vorba de a obtine si a intretine o sanatate optima, ceaiul matcha este fara egal.

Cateva dintre principalele sale caracteristici sunt:

  • Este plin de antioxidanti
  • Ajuta la echilibrarea metabolismului si arde caloriile
  • Ofera o detoxifiere eficienta si naturala organismului
  • Calmeaza si relaxeaza
  • Imbunatateste starea de spirit si ajuta la o mai buna putere de concentrare
  • Contine vitamina C, seleniu, crom, zinc si magneziu
  • Lupta impotriva virusilor si a bacteriilor
  • Este bogat in fibre
  • Scade colesterolul si indicele glicemic

 Calm si relaxare

 Acum mai bine de o mie de ani, ceaiul matcha a fost introdus in cultura japoneza ca un ajutor in practica meditatiei. Calugarii utilizau aceasta bautura in timpul orelor lungi de sezut cu ochii inchisi pentru a ramane alerti si in acelasi timp calmi. Stiinta moderna a confirmat recent lectiile oferite de secole de traditie. Matcha este un ceai bogat in L-Theanine, un amino-acid rar care faciliteaza o stare generala de relaxare si bine prin influenta pe care o are asupra functionarii cerebrale. In timp ce stresul induce undele beta care pot da o stare de spirit agitata, L-Theanina creaza unde alpha, care conduc catre o stare de prezenta relaxata – te simti energic, insa nu esti agitat, iti poti controla starea catre una calma si echilibrata.

 Desi acest aminoacid este prezent in toate tipurile de ceai verde, ceaiul matcha il contine in cantitate de 5 ori mai mare decat cel negru si verde obisnuit. Un beneficiu aditional este acela ca L-Theanina poate ajuta si dezvolta capacitatea de memorare si studiu in timp ce inhiba orice efect advers cauzat in general de cofeina, componentul natural continut de ceaiul verde.

 Detoxifiere blanda

 Verdele este cu adevarat culoarea sanatatii. Ceaiul matcha ajuta la curatarea si purificarea organismului de toxine si substante nocive acumulate in intestine. Clorofila, elementul care da ceaiului verde culoarea sa vie este, de asemeni, un puternic detoxifiant care ajuta la eliminarea chimicalelor si a metalelor grele din corp. 

 

comment closed