0
Maca-powder-and-rootPulberea de Maca provine dintr-o radacina cultivata in muntii Anzi din Peru. Contine un amestec magic de fibre, minerale, vitamina C in cantitate mare si acizi grasi, ce funcționeaza ca un antiseptic. Este un super-aliment cu proprietati de stimulare a imunitatii si redare a nivelului energetic si a vitalitatii atat de necesare unei bune functionari.
 
Iata 5 motive pentru care merita sa consumi aceasta planta:
 
1. Vitamine
 
Maca este bogata in vitaminele B, C si E. De asemeni, contine in cantitati mari calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor si amino-acizi.
 
2. Functii sexuale imbunatatite
 
Este raspandita intrebuintarea pulberei de maca pentru a imbunatati functiile sexuale la barbati si femei. Stimuleaza libidoul si vitalitatea sexuala. In acelasi timp, ajuta la echilibrarea hormonala si mareste fertilitatea.
 
3. Sanatatea si vitalitatea la femei
 
Pulberea de maca ajuta la minimizarea durerilor menstruale si in cazuri de menopauza. Diminueaza si amelioreaza simptome precum crampele, durerile musculare, bufeurile, anxietatea si depresia. Nu este, insa, recomandata femeilor in timpul sarcinii si/sau lactatiei.
 
4. Energie
 
Dupa numai cateva zile de consum a pulberii maca, nivelul energetic si al vitalitatii creste. Este cunoscut faptul ca multi atleti consuma maca pentru a performa mai bine in competitii. In plus, este suficienta o cantitate mica pentru rezultate spectaculoase.
 
5. Starea generala de sanatate
 
Maca imbunatateste starea generala de sanatate. Suplineste fierul si ajuta la restaurarea celulelor rosii din sange, in consecinta ajuta la tratarea anemiei si a bolilor cardio-vasculare.
Consumul de maca intretine sanatatea dintilor si a oaselor si grabeste vindecarea ranilor pielii. Daca este combinata intrebuintarea sa in alimentatie cu un regim constant de exercitii fizice, se va observa o crestere a masei musculare.

comment closed