0

Arpagicul: bun in retete si sanatate

Postat pe 28 decembrie, 2015
Arpagicul este un membru al familiei Alliaceae-elor, care include usturoiul, ceapa, prazul si ceapa verde. Il gasim usor in piata sau la supermarket-uri, dar daca locuiti la curte, este foarte usor de cultivat si merita acest efort. Aceasta leguma este...

Citeste mai mult »

 
0

Romanesco: nici broccoli, nici conopida

Postat pe 4 decembrie, 2015
Romanesco este o leguma membra a speciei numite Brassica oleracea L., care include varza, broccoli, varza de Brusseles, conopida, kale si alte variatii. Are o forma fractalica, cu un „design” spiralat deosebit de interesant. Se presupune...

Citeste mai mult »

 
0

​Soia: 5 feluri de a o consuma

Postat pe 29 iulie, 2014
Soia este o leguma nelipsita din dietele vegetariene deoarece, pe langa calitatea de a fi satioasa si gustul sau neutru, ofera o varietate de moduri de preparare si consum. ​In plus, este o sursa ideala de proteine vegetale, reduce nivelul colesterolului...

Citeste mai mult »

 
0

De ce sunt vegetariana

Postat pe 23 iulie, 2014
de Silvia Botez   Sunt multe argumente pro si contra atunci cand vine vorba de a fi vegetarian. Insa putine sunt bazate pe experiente reale, traite sau pe studii concrete, aplicate pe „loturi” de vegetarieni voluntari.  Din perspectiva unei...

Citeste mai mult »

 
0
Este o leguma prea putin populara pentru cat este de sanatoasa, face parte din familia verzelor si se numeste Kale. Cu un gust pregnant de varza, aceasta leguma cu frunze mari, crocante (fara capatana) se remarca prin multitudinea de vitamine si elemente...

Citeste mai mult »

 
0
Joi, 24 iulie Ora: 18:00 Ceainaria Satya  Intrarea libera!     Cristian Margarit va invita la workshopul despre modurile de a gati ingredientele cat mai sanatos : • Este necesara prepararea termica? • Este ea periculoasa? • Unde se termina...

Citeste mai mult »

 
0

Fasolea verde pastai – beneficii

Postat pe 5 iunie, 2014
 O multime de studii dezvaluie faptul ca nutrientii si ingredientele naturale din fasolea verde ajuta la dieta si la combaterea si prevenirea a nenumarate boli.Contine  importante rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (magneziu, potasiu,...

Citeste mai mult »

 
0

Varza proprietati

Postat pe 8 mai, 2014
Varza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate, prevenind sechelele. Calităţile sale sunt de necontestat, astfel că...

Citeste mai mult »

 
0

Nautul

Postat pe 7 mai, 2014
Nautul este unul dintre alimentele-minune recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. O cana plina cu boabe de naut este o mica farmacie combinata cu o alimentara plina de bunatati. O cana asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden...

Citeste mai mult »

 
0

Papaya

Postat pe 27 aprilie, 2014
Papaya este un fruct originar din America Centrala si nordul Americii de Sud, fructul de Papaya a inceput sa fie cultivat in majoritatea zonelor tropicale, fiind apreciat atat din punct de vedere al calitatilor sale privind sanatatea cat si datorita gustului...

Citeste mai mult »

 
1 2