Ingrediente:
- 1 conopida mare tăiată în buchețele mici
- ulei de floarea soarelui
Pentru aluat:
- 85g făină
- 1 lingura faina de porumb
- 125 ml apa minerala
- ½ lingurita seminte de coriandru macinate
Pentru sos:
- 1 legatura mare de frunze patrunjel – tocate marunt
- 1 cățel de usturoi tocat marunt
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura capere
- 3 linguri ulei de masline
Amestecati ingredientele pentru aluat, apoi lăsați-l să se odihnească, în timp ce pregatim sosul. Pentru sos se amestecă ingredientele împreună si se pun deoparte. Oparim conopida in apa cu sare timp de 2 minute, scurgem apa si o trecem sub jet de apa rece pentru reimprospatare.
Se pune ulei -10 cm, intr-o tigaie inalta si se lasa sa se incalzeasca.
Se scufunda conopida in aluat, se inlatura excesul si se pune il uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana capata o culoare aurie – 3 minute, si se scoate pe o farfurie tapetata cu servetele de masa. Cand este gata se serveste cu sos.
Sa aveti pofta de sanatate!