- 1 cana (125g) faina
- 1 cana (240ml) lapte de soia (sau orice alt tip de lapte vegetal)
- 1 „ou” vegan
PREPARARE
- Preparati „oul” vegan prin amestecul a 1 lingura seminte de chia cu 3 linguri de apa fierbinte. Lasati amestecul timp de 2 minute.
- Intre timp, adaugati faina intr-un castron adanc.
- Adaugati laptele de soia (vegetal) si amestecul semintelor de chia cu apa („oul” vegan) si amestecati compozitia cu un tel.
- Incingeti o tigaie si adaugati in ea ½ lingurita ulei de cocos. Cand tigaia s-a incins, turnati din compozitie astfel incat sa se imprastie pe toata suprafata sa.
- Intoarceti clatita cand e coapta pe o parte.
- Lasati-o pe foc pana se coace si partea cealalta a sa.
- Repetati procedeul pana terminati compozitia.
- Serviti clatitele cu scortisoara si sirop de artar pentru o aroma tomnatica.
Pofta buna! 🙂
Faina e integrala?
Cum preferati, puteti folosi alba sau integrala.