0

STOMACH-HEALTHSimptome precum balonare, relfux gastro-esofagian, crampe abdominale si chiar afectiuni ale stomacului apar mai frecvent in cazul femeilor decat al barbatilor, chiar pana la de 6 ori mai frecvent. Exista, insa, anumite alimente care fac bine sistemului digestiv si pot preveni sau chiar combate simptome si afectiuni asociate cu digestia.

Papaya

Acest fruct exotic contine papaina, o enzima cu rol in digestia alimentelor care pot irita stomacul. In anumite zone ale lumii, papaya este utilizat in tratamentul ulcerului, al arsurilor de inima si al diareei.

Ovazul

Ovazul contine atat fibre solubile, cat si fibre insolubile (cele solubile se dizolva in apa, cele insolubile nu). Avem nevoie de ambele tipuri pentru o digestie sanatoasa, iar ca bonus, ovazul ajuta la scaderea colesterolului.

Merele

Nu sunt doar bogate in fibre insolubile, merele contin pectina si alte enzime care ajuta organismul sa scape de particulele alimentare greu de digerat. Daca aveti un stomac sensibil, incercati sa le consumati coapte.

Scortisoara

Utilizata in mod traditional in tratarea greturilor de dimineata si a diareei, scortisoara ajuta la absorbtia gazelor intestinale, prevenind in felul acesta flatulenta. Incercati sa o adaugati atat in preparate, cat si in deserturi.

Fenicul

O leguma buna pentru efectul sau anti-balonare, motiv pentru care in anumite restaurante traditional-indiene este oferita la finalul mesei. O jumatate de lingurita de seminte de fenicul adaugate intr-un preparat vor avea efectul scontat.

Avocado

Bogat in potasiu si fibre, avocado este ca un balsam pentru stomac. Incercati sa-l consumati sub forma de pasta in loc de clasica maioneza, nu veti regreta nici gustul, nici efectele.

 

 

 

 

 

 

comment closed