0
unnamedIngrediente (10 portii)
  • 2 cani de curmale fara samburi si maruntite
  • 1 conserva (400ml) lapte de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
 
Preparare
  1. Puneti conserva de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului dvs si lasati-o peste noapte acolo.
  2. Cand va apucati de reteta, scoateti conserva din frigider si scoateti din ea doar partea solida, lasand partea lichida in conserva.
  3. Veti folosi ulterior aceasta parte solida in compozitie.
  4. Puneti curmalele maruntite in robot, adaugati esenta de vanilie si porniti aparatul. 
  5. Curmalele se vor aranja intr-o bila mare lipicioasa.
  6. Continuati procesarea lor in robot pana cand bila respectiva incepe sa se rupa. 
  7. Daca acest lucru ingreuneaza functionarea aparatului, opriti-l pentru un moment si rupeti manual bila in bucatele mai mici.
  8. Porniti din nou aparatul.
  9. Inchideti procesorul, curatati curmalele lipite de marginile sale cu o lingura si porniti-l din nou.
  10. In timp ce aparatul functioneaza, incepeti sa adaugati crema de cocos lingurita cu lingurita, pana cand o adaugati pe toata.
  11. Lasati aparatul sa proceseze curmalele si crema pana cand obtineti o pasta uniforma si cremoasa.
  12. Tot procesul ar trebui sa dureze 10-12 minute.
  13. Serviti caramelul rezultat sau adaugati-l pe deasupra altor deserturi preparate de dvs.

comment closed