- 2 cani de curmale fara samburi si maruntite
- 1 conserva (400ml) lapte de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
Preparare
- Puneti conserva de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului dvs si lasati-o peste noapte acolo.
- Cand va apucati de reteta, scoateti conserva din frigider si scoateti din ea doar partea solida, lasand partea lichida in conserva.
- Veti folosi ulterior aceasta parte solida in compozitie.
- Puneti curmalele maruntite in robot, adaugati esenta de vanilie si porniti aparatul.
- Curmalele se vor aranja intr-o bila mare lipicioasa.
- Continuati procesarea lor in robot pana cand bila respectiva incepe sa se rupa.
- Daca acest lucru ingreuneaza functionarea aparatului, opriti-l pentru un moment si rupeti manual bila in bucatele mai mici.
- Porniti din nou aparatul.
- Inchideti procesorul, curatati curmalele lipite de marginile sale cu o lingura si porniti-l din nou.
- In timp ce aparatul functioneaza, incepeti sa adaugati crema de cocos lingurita cu lingurita, pana cand o adaugati pe toata.
- Lasati aparatul sa proceseze curmalele si crema pana cand obtineti o pasta uniforma si cremoasa.
- Tot procesul ar trebui sa dureze 10-12 minute.
- Serviti caramelul rezultat sau adaugati-l pe deasupra altor deserturi preparate de dvs.