0
Tofu-Burger-with-Mushroom-Sauce-9Ingrediente (2-3 portii)
  • Pentru burger-ul de Tofu:
  • 1 cutie de tofu solid
  • Chifle pentru hamburger
  • Salata verde
  • Rosie
  • Pentru sosul marinat:
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita sirop de artar
  • 1 lingura unt de arahide
  • ½ lingurita condimente la alegere (paprika, boia de ardei dulce, turmeric, etc)
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 500g ciuperci Champignon
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 cana smantana de cocos (se obtine prin amestecul pana la omogenizare a unei conserve de lapte de cocos)
  • 1 lingura faina
 
Preparare
  1. Lasati tofu-ul la presat timp de 20 min: impachetati-l intr-un tifon si plasati o greutate peste el.
  2. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  3. Taiati bucata de tofu in felii.
  4. Puneti o foaie de copt intr-o tava.
  5. Plasati feliile de tofu in tava si lasati-le la copt timp de 40 min (20 pe o parte, 20 pe cealalta).
  6. Amestecati ingredientele pentru sosul marinat intr-un vas.
  7. Scoateti tofu din cuptor, asezati-l pe o farfurie si turnati sosul marinat peste.
  8. Cat timp tofu este lasat la marinat, incepeti sa pregatiti sosul de ciuperci.
  9. Taiati ciupercile si adaugati-le intr-o tigaie cu cele 2 linguri sos de soia peste ele.
  10. Puneti un capac tigaii si lasati-o la foc mediu.
  11. Dupa cateva minute, scoateti capacul si lasati apa sa se evapore din ciuperci.
  12. Adaugati smantana de cocos si amestecati.
  13. Amestecati faina cu o lingura din smantana de cocos.
  14. Adaugati compozitia in tigaie, peste ciuperci.
  15. Lasati tigaia pe foc timp de cateva minute.
  16. Scoateti tofu din sosul marinat folosind o spatula.
  17. Rumeniti tofu pe foc cateva minute.
  18. Taiati chiflele, adaugati in ele rosiile feliate si salata verde.
  19. Adaugati bucatile de tofu in chifle si puneti sosul de ciuperci pe deasupra sau serviti-l separat.

comment closed