- Pentru burger-ul de Tofu:
- 1 cutie de tofu solid
- Chifle pentru hamburger
- Salata verde
- Rosie
- Pentru sosul marinat:
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita sirop de artar
- 1 lingura unt de arahide
- ½ lingurita condimente la alegere (paprika, boia de ardei dulce, turmeric, etc)
- Pentru sosul de ciuperci:
- 500g ciuperci Champignon
- 2 linguri sos de soia
- 1 cana smantana de cocos (se obtine prin amestecul pana la omogenizare a unei conserve de lapte de cocos)
- 1 lingura faina
Preparare
- Lasati tofu-ul la presat timp de 20 min: impachetati-l intr-un tifon si plasati o greutate peste el.
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Taiati bucata de tofu in felii.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava.
- Plasati feliile de tofu in tava si lasati-le la copt timp de 40 min (20 pe o parte, 20 pe cealalta).
- Amestecati ingredientele pentru sosul marinat intr-un vas.
- Scoateti tofu din cuptor, asezati-l pe o farfurie si turnati sosul marinat peste.
- Cat timp tofu este lasat la marinat, incepeti sa pregatiti sosul de ciuperci.
- Taiati ciupercile si adaugati-le intr-o tigaie cu cele 2 linguri sos de soia peste ele.
- Puneti un capac tigaii si lasati-o la foc mediu.
- Dupa cateva minute, scoateti capacul si lasati apa sa se evapore din ciuperci.
- Adaugati smantana de cocos si amestecati.
- Amestecati faina cu o lingura din smantana de cocos.
- Adaugati compozitia in tigaie, peste ciuperci.
- Lasati tigaia pe foc timp de cateva minute.
- Scoateti tofu din sosul marinat folosind o spatula.
- Rumeniti tofu pe foc cateva minute.
- Taiati chiflele, adaugati in ele rosiile feliate si salata verde.
- Adaugati bucatile de tofu in chifle si puneti sosul de ciuperci pe deasupra sau serviti-l separat.