0
vegan-coconut-oil-shortbread-cookies-9839INGREDIENTE
  • ½ cana zahar praf
  • ¼ cana ulei de cocos (incalzit)
  • 2.5 lingurite lapte de cocos (doar partea solida din conserva, dupa ce aceasta a stat la frigider peste noapte)
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
  • ⅛ lingurita sare
  • un praf de copt (generos)
  • ½ cana faina integrala
  • 1 cana faina alba
  • ¼ cana fructe uscate sau confiate la alegere (stafide, caise, ghimbir, etc)
PREPARARE
  1. Intr-un vas adaugati uleiul de cocos topit, zaharul si crema de cocos (din conserva) si amestecati-le pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie si condimentele si amestecati bine.
  2. Adaugati praful de copt si sarea in cana cu faina integrala, amestecati-le in cana si adaugati ingredientele in vasul principal. Amestecati.
  3. Adaugati restul fainii, cate o jumatate de cana, pe rand. Amestecati pana se formeaza un aluat moale. Daca e prea uscat, adaugati foarte putina apa si amestecati. Daca e prea lipicios, insa, adaugati o lingura sau mai mult de faina si amestecati. Adaugati fructele uscate in aluat.
  4. Rulati aluatul in forma de salam si impaturiti-l intr-o foaie de copt. Puneti-l in congelator timp de 30 minute. 
  5. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul din congelator. Feliati-l in felii a cate 1 cm latime si puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
  6. Coaceti biscuiteii timp de aproximativ 20 minute, pana cand marginile incep sa isi schimbe culoarea. Cand sunt gata, lasati-le la racit.
  7. Nu lasati prea mult biscuiteii in cuptor, deoarece devin prea crocanti. Daca aveti un cuptor care se incinge usor, coaceti-i mai putin timp.
  8. Serviti cu placere!

comment closed