0

AcaiBerriesFructul de acai provine dintr-un tip de palmier specific padurilor amazoniene. El creste pana la 15 m inaltime si produce niste fructe marunte, de culoare mov inchis, similare cu afinele. Nativii brazilieni i-au descoperit proprietatile vindecatoare inca de acum mii de ani, observand nivelul ridicat de energie si tonus pe care il capatau in urma consumului acestui fruct. Chiar se presupune ca a fost unul dintre alimentele de baza care au sustinut viata indigenilor in vremuri de restriste.

In Brazilia, acai-ul este supranumit „Beauty Berry” (fructul frumusetii) deoarece contine multi compusi care infrumuseteaza si revigoreaza trupul de la interior la exterior. Combinatia sa de antioxidanti, amino-acizi si acizi grasi Omega contribuie la incetinirea procesului de imbatranire prin stimularea sistemului natural de aparare si a functiei metabolice, eliminarea si distrugerea radicalilor liberi din organism.

Acest fruct-minune contine toate vitaminele si mineralele care se gasesc in majoritatea fructelor, insa, in acelasi timp, intrupeaza o gama unica de compusi chimici care nu se gasesc in nici un alt fruct. Studiile recente arata ca acai-ul contine intre 50-75 compusi naturali activi care inca nu au fost identificati.

In mod surprinzator, micuta bobita de acai inmagazineaza mai multe grame de proteina decat un ou, proteina care, combinata cu acizii grasi Omega 3, 6 si 9, s-au dovedit a imbunatati structura si textura parului, pielii si a unghiilor.

Astazi, cea mai raspandita forma de consum a acai-ului este sucul, care se poate obtine prin macerarea fructului copt. Daca veti calatori in Brazilia, va puteti bucura de un bol de fructe proaspete de acai. De asemeni, comerciantii vand fructul sub forma de inghetata naturala. Acest desert consumat pe plajele braziliene reprezinta combustibilul energetic pentru multi dintre cei ce practica surf.

Pentru ca, insa, nu traim in zonele ecuatoriale exotice unde acest fruct creste, cel mai bun mod de a-l incorpora in dieta noastra sanatoasa este sub forma de pudra macinata. Este important sa gasim acele surse care nu folosesc adaosuri chimice sau de zahar, ci comercializeaza pudra de acai in forma cea mai naturala posibil. Un indiciu ar fi pretul „piperat”, deoarece acesta nu este un „remediu” ieftin, insa merita pe deplin investitia.

Odata ce am facut rost de pulberea de acai, o putem consuma in cel mai placut fel posibil si anume ca si adaos intr-un smoothie vegan pe baza de fructe blendate cu lapte de migdale/soia/orez si putina miere, eventual. O asemenea bautura consumata zilnic garanteaza sustinerea unui sistem imunitar puternic si un tonus la cote maxime!

comment closed