0

avocado-umpluuutMulti nutritionisti experti in domeniu considera avocado a fi un super-aliment. Acest fruct bogat in calorii contine o densitate uimitoare de nutrieti per calorie. Grasimile nesaturate pe care le contine sunt benefice pentru inima, alaturi de acizii grasi omega 3. Desi nu creste la noi in tara, exista numeroase motive pentru care merita inclus in alimentatia noastra, la loc de cinste chiar.

1. In primul rand, avocado este benefic pentru sanatatea creierului, intrucat contine folati, vitamina E si acizii grasi Omega 3. Aceste substante au fost testate clinic si s-a demonstrat eficacitatea lor in cazuri de Alzheimer.

2. Acidul folic din avocado este benefic pentru femeile insarcinate, intrucat ajuta la dezvoltarea cerebrala a fetusului. De asemeni, folatii pot reduce riscul unui infarct miocardic, conform unui studiu asupra persoanelor care consuma alimente bogate in folati. 

3. Avocado contine luteina, un antioxidant care protejeaza ochii de stresul oxidativ ce ar putea duce la vedere incetosata, cataracta sau alte afectiuni oculare. Combinatia dintre continutul mare de potasiu din avocado (cu 30% mai mult decat al bananei) si acizii grasi Omega 3 au efecte bune asupra presiunii sanguine.

4. Grasimile mono-nesaturate din avocado pot preveni diabetul de tip 2, iar fibrele solubile regleaza nivelul de zahar din sange. In plus, fitonutrientii, polifenolii si flavonoidele sunt agenti cu rol anti-inflamator, iar avocado contine aceste substante din abundenta.

5. Nutrientii si enzimele din avocado reduc inflamatiile stomacale si imbunatatesc capacitatea organismului de a asimila substantele nutritive. S-a constatat ca persoanele care consuma avocado in mod regulat tind sa fie mai sanatoase decat cele care nu consuma acest fruct. Raportul bun de nutrienti in dieta, colesterolul scazut si grasimea de pe abdomen in proportie redusa sunt tot aspecte corelate cu consumul frecvent de avocado. 

 

Surse: http://www.naturalnews.com/040067_avocado_cancer_prevention_superfood.html

              http://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-avocado/

 

 

 

 

 

 

 

more: http://www.naturalnews.com/040067_avocado_cancer_prevention_superfood.html#ixzz3PSxAPXD2

comment closed