0

ChivesArpagicul este un membru al familiei Alliaceae-elor, care include usturoiul, ceapa, prazul si ceapa verde. Il gasim usor in piata sau la supermarket-uri, dar daca locuiti la curte, este foarte usor de cultivat si merita acest efort. Aceasta leguma este folosita de regula in mancaruri gatite, supe, paste sau salate, iar includerea ei in alimentatie are, pe langa savoarea pe care o ofera, o multime de beneficii pentru sanatate.

Digestie imbunatatita

Consumul de arpagic ajuta la digestie si ajuta organismul sa foloseasca mai cu spor resursele nutritionale pe care le ofera hrana. Arpagicul actioneaza in stomac prin eliminarea bacteriilor si ciupercilor de pe tractul intestinal astfel incat sistemul digestiv sa functioneze mai lesne. Au fost raportate si proprietati ale arpagicului precum capacitatea de a omori cel putin 30 de tipuri de salmonella, bacteria responsabila de probleme digestive acute.

Bogatie de nutrienti

Adaugarea unei maini de arpagic tocat intr-o tocanita, supa, o portie de paste sau o salata este un mod simplu de a face ceva benefic pentru sanatate. O singura lingura de arpagic ofera multe vitamine si minerale dintre care 9 mg de potasiu, 3 mg de calciu, 78 mcg de beta-caroten, 3 mcg de acid folic si 6 mcg de vitamina K. De asemeni, arpagicul contine, in cantitate mai mica si magneziu, fier si cateva dintre vitaminele B. 

comment closed