0
vegan-aloo-baingan-1843INGREDIENTE
  • 1 lingurita ulei
  • ½ lingurita seminte de chimen
  • ½ lingurita seminte de mustar
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • ½ lingurita ghimbir radacina maruntit
  • 1 ardei iute verde maruntit
  • 1 lingurita coriandru pulbere
  • ½ lingurita turmeric
  • 1 cartof mare curatat si taiat cubulete
  • 1 vanata mare taiata cubulete
  • 1 rosie mare decojita si zdrobita
  • ¾ cana apa
  • ¾ lingurita sare
  • piper cayenne dupa gust
  • coriandru verde tocat pentru decor
PREPARARE
  1. Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca (woc) la foc mediu. Adaugati chimenul si semintele de mustar si lasati-le pe foc pana se rumenesc si isi schimba culoarea (aproximativ 1 minut).
  2. Adaugati usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si gatiti timp de 1 minut, pana ardeiul devine auriu.
  3. Adaugati pulberea de coriandru si turmericul si amestecati. Adaugati cartofii si vanata si amestecati.
  4. Adaugati rosia, sarea si apa si amestecati. Puneti un capac peste tigaie si gatiti timp de 15 minute. Amestecati, reduceti focul la minim spre mediu si gatiti in continuare pana se inmoaie cartofii si vanata (aprox. 15 min). Gustati si ajustati sarea si condimentele.
  5. Decorati cu frunzele de coriandru maruntite si serviti.

comment closed