Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”
1. Titani ai nutritiei si metodele lor: partea a II a : Metoda si dieta propusa de Werner Kollath
2. Esente in 7 minute : Leurda ca leac
3. Jocul cuvintelor si mintea umana
4. Trezire de Suflet: Mainile lui Albrecht Durer
Va asteptam miercuri 15 mai, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.
Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Timpurile pe care le traversam ne tot arata cat de important este sa alegem cu cat mai multa intelepciune tot ceea ce inseamna interactiunea noastra cu mediul. Pe aceeasi poarta a gurii noastre patrunde si hrana care ne intretine viata dar ies si cuvintele care ne intretin sufletul, si de aceea gardienii acestei porti trebuie sa vegheze mereu.
1. Om de stiinta complex, doctor in medicina, nutritionist, Werner Kollath da numele sau dejunului ramas celebru si care aduna o serie de alimente dintre cele mai valoroase pregatite intr-o maniera care sa le prezerve calitatile. Savuros si usor de pregatit, dejunul Kollath este o redutabila arma in lupta cu bolile care ameninta sanatatea, cu tot ceea ce ameninta vitalitatea si imunitatea noastra, redand corpului nostru forta lui naturala.
2. Leurda, sau „usturoiul ursului” (Allium ursinum): detoxifianta, diuretica si digestiva, bactericida, antiinflamatorie, fortifianta, tonic cardio-vascular, sunt doar cateva dintre calitatile care fac din leurda leacul natural de primavara si de preferat dupa sarbatorile pascale.
3. Cuvintele ne apar ca alcatuiri sonore care odata rostite par sa se dizolve in neantul din care s-au materializat. Poate de aceea exista atat de mare usurinta in rostirea lor. Nimic mai eronat. Desi efemera, existenta lor, odata ce au fost emise, poate crea sau distruge. Forta acestor aparent firave sunete inlantuite intr-o anumita cadenta si frecventa, este atat de mare, incat ar trebui sa umblam cu ele ca si cu taisul unei arme ascutite.
Viata este un joc, iar printre jucariile ei, cuvintele sunt caramizile.
Stim sa construim cu ele vieti inteligente?
4. Pictor, creator de gravuri și teoretician al artei germane, Albrecht Dürer (1471-1528) a fost o personalitate de seama a istoriei universale a artei iar opera sa este un giuvaier al Renasterii si Umanismuluisi. In istoria vietii sale zbuciumate a existat un episod ramas peste veacuri ca pilda de Suflet, de daruire si recunostinta.
Articol publicat de Medic Camelia Rosu