0

zmeura1       Zmeura este un fruct cu proprietăţi reîntineritoare foarte puternice – conţine peste 20 de substanţe cu efect antioxidant. Ea ajuta la prevenirea deteriorarii membranelor celulare si a altor structuri din organism, neutralizand radicalii liberi, cu ajutorul acidului elagic. Delicioasele fructe au conținut caloric și de acizi grași scăzut dar sunt foarte bogate în fibre și antioxidanți. 100 g de zmeură conțin numai 52 de calorii și 6,5 g de fibre.
      Studii științifice au arătat că aceste fructe au beneficii importante împotriva cancerului, a îmbătrânirii, inflamațiilor și a bolilor neuro-degenerative. Zmeura proaspătă este o excelentă sursă de vitamina C, puternicul antioxidant ce nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica.

        Conținutul de vitamina C este de aproximativ 30 miligrame la 100 de grame de fructe. Consumul de fructe bogate în vitamina C ajută organismul să lupte impotriva agenților infecțioși și împotriva radicalilor liberi. Foarte important este faptul ca prin înghețare sau prin depozitare activitatea antioxidantă a zmeurei nu este afectată semnificativ. 

Atentie: nu este recomandata persoanelor care au probleme renale!

Etichete: ,

comment closed