0

Este o leguma prea putin populara pentru cat este de sanatoasa, face parte din familia verzelor si se numeste Kale.

Cu un gust pregnant de varza, aceasta leguma cu frunze mari, crocante (fara capatana) se remarca prin multitudinea de vitamine si elemente benefice pentru sanatate pe care le contine. Are in componenta sa o cantitate dubla de Vitamina C fata de o portocala si mai mult calciu decat laptele.

Vedetele de la Hollywood o adora si au adoptat-o in dietele lor, o servesc la receptii de lux si o cauta in restaurantele de top din SUA. Este o leguma ce se combina minunat in salate, alaturi de alte legume, intrucat da o savoare minunata in orice reteta. Se poate consuma sub forma de smoothie sau supa rece, blendata cu putine condimente si sare si se mai poate gati la abur.

Varza Kale e doldora de vitamina A, contine in jurul a 130% din necesarul zilnic recomandat, ceea ce depaseste orice asemenea concentratie din alte legume. Mai contine vitaminele K, C, B, E, mangan, fosfor, o multime de antioxidanti si betacaroten.

Este ideala in dietele de slabit, deoarece e saraca in calorii si bogata in fibre. In plus, inhiba absorbtia de iod in organism si este recomandata in regimurile vegetariene, vegane, raw-vegane, intrucat contine fier si grasimi omega 3.

Consumul regulat de Kale poate preveni mai multe forme de cancer, intareste sistemul imunitar, scade colesterolul, incetineste procesul de imbatranire al creierului si protejeaza impotriva tumorilor. Este un bun adjuvant al sistemului digestiv si mai este recomandata in procedeele de detoxifiere a organismului.

kale2

 

comment closed