Ingrediente pentru 4 portii – Tofu cu legume in sos de arahide
- 1 lingura ulei de alune
- 1 broccoli taiat
- 1 ardei gras rosu tocat
- 5 ciuperci proaspete taiate felii
- 455 g tofu taiat cubulete
- 130 g unt de arahide
- 120 ml apa calda
- 30 ml otet
- 30 ml sos de soia
- 20 ml melasa
- Piper cayenne – dupa gust
Se incalzeste uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie la foc mediu – mare. Se soteaza ardeiul gras, ciupercile si bucatile de broccoli, aproximativ 5 minute.
Intr-un castronel amestecam: untul de arahide, apa calda, sosul de soia, melasa si piperul cayenne. Se toarna peste legume impreuna cu bucatile de tofu. Se fierbe la foc mic 3-5 minute, pana cand sunt legumele usor crocante.
Sa aveti pofta de sanatate!