0

IMG_5301Se zvoneste cum ca ar circula un virus de gripa rezistent la medicamente. Daca e asa sau nu – mai putin important, atata timp cat ne hranim cu alimente ce contribuie la intretinerea unui sistem imunitar functional si puternic. Ca intotdeauna, preventia este cheia evitarii bolilor de sezon precum gripa si racelile clasice. Un preparat gustos si profilactic este „Supa de morcov cu mar si ghimbir”, a carei reteta v-o prezentam in randurile ce urmeaza:

 

 

 

 

 

Ingrediente*:

  • 1 lingura ulei extra-virgin de masline
  • 1 ceapa mica, maruntita
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingura ghimbir proaspat, ras
  • 1 mar mare
  • 500 grame morcovi, curatati si tocati
  • 4 cani de zeama in care au fiert legume
  • 1 praf de nucsoara
  • sare si piper dupa gust 

Instructiuni:

1. Intr-un vas mare adaugati uleiul de masline si puneti-l la foc mic. Adaugati ceapa tocata si lasati-o la calit timp de 5 minute. Apoi adaugati usturoiul si ghimbirul si gatiti-le timp de inca 2 minute. Adaugati marul si morcovii tocati si, la fel, gatiti legumele timp de cateva minute, pana se inmoaie. 

2. Apoi adaugati zeama de legume fierte si dati-o in fiert. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba toata compozitia timp de aproximativ 20 de minute.

3. Dupa ce a fiert, puneti compozitia cu grija intr-un blender, adaugati nucsoara si blendati totul pana cand se formeaza o crema. Aveti grija ca aburul fierbinte sa poata iesi prin capacul blender-ului in timpul procesului.

4. Adaugati sarea si piperul si garnisiti supa in farfurie cu putin ulei de masline si patrunjel proaspat (optional).

Pofta buna!

*ingrediente pentru 5 portii

 

comment closed