Masajul talpilor impreuna cu cel al palmelor formeaza masajul reflexogen deoarece in aceste parti avem reprezentate atat organele interne cat simusculatura si sistemul nervos.

Exista anumite harti reflexogene care indica punctele care au corespondenta cu anumite organe, dar pentru a realiza un masaj al talpii nu este obligatoriu sa cunoasteti aceste zone.

Receptorul masajului trebuie sa se aseze intr-o pozitie relaxanta(intins pe spate cu o pernita sub picioare sau sa se aseze pe un foliusi sa tina picioarele pe un taburet).

Se lubrifiaza talpa piciorului cu o crema grasa, preferabil de galbenele si se incepe cu cateva miscari de incalzire a labei piciorului. Se netezeste interfalangiana ampla si se maseaza cu ambele degete mari, formand cercuri largi pe talpa. Apoi se fac cateva miscari de deblocarea gleznei prin priderea talpii piciorului cu o mana, iar cu cealaltase fixeaza piciorul putin deasupra gleznei si se fac frictiuni usoare stanga-dreapta prin articularea gleznei.

Dupa aceea, se trage fiecare deget in parte si se maseaza. Se strange laba piciorului cu fermitate si se departeaza degetele intre ele pentru a deschide laba piciorului si a intinde oasele. Cu degetele mari se alunecadinspre varf spre glezna prin toate spatiile interfalangiene. Apoi seschimba pozitia maseorului si cu cele patru degete de la fiecare manase executa frictiuni pe fata talpii, in sensul gleznelor.

Se fac cercuri ample pe talpa piciorului, pornind de la calcai spre degetecu o presiune suficienta pentru a conferi o senzatie placuta. Putem incheia cu prinderea talpii intre cele 2 palme, cu o scuturare"du-te-vino" a talpii si o usoara rotire a gleznei.

 

Pretul pentru masajul talpilor este urmatorul: 50min - 100 ron.

Pentru programari, ne puteti scrie la office@satya.ro sau ne puteti suna la 0736.392.585.

Va asteptam cu drag!


Inapoi la pagina de SPA