0

cinnamon-sticks-and-powder-on-wooden-tableScortisoara este un condiment delicios, cu o aroma unica. Pe langa savoarea inconfundabila pe care o da retetelor de prajituri si nu numai, scortisoara are foarte multe proprietati medicinale. Iata 7 beneficii pentru sanatate demonstrate stiintific ale scortisoarei:

1. Are efecte benefice asupra metabolismului si a sanatatii, datorita substantei continute, numita cinamaldehida.

2. Are proprietati anti-inflamatorii, ajuta in lupta contra infectiilor si ajuta la repararea tesuturilor deteriorate. 

3. Este plina de antioxidanti, precum polifenoli, care se regasesc in scortisoara in cantitate atat de mare, incat poate fi utilizata precum un conservant natural in mancare.

4. Reduce riscul bolilor de inima, intrucat reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, mentinand presiunea sanguina la nivelul optim.

5. Reduce rezistenta la hormonul numit insulina, rezistenta care de regula cauzeaza diabet. Scortisoara ajuta insulina sa functioneze corect si regleaza, astfel, nivelul de zahar din sange.

6. Protejeaza celulele impotriva bolilor degenerative si chiar a cancerului. Se pare ca scortisoara este un ingredient toxic pentru celulele canceroase, astfel ca inhiba formarea si dezvoltarea lor.

7. Creste rezistenta organismului la bacterii si ciuperci. Cinamaldehida din scortisoara are proprietati antibacteriene si antifungice si este buna in tratamentul infectiilor respiratorii, deoarece inhiba dezvoltarea anumitor bacterii.

comment closed