2

cinnamon-rolls-072Ingrediente:
1/4 cana apa
1/4 cana lapte de migdale
1 lingura sirop de artar
2 lingurite drojdie de bere
1 lingura faina de in

3/4 cana faina alba
1/4 cana faina de caju
1/2 cana faina integrala
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
2 linguri zahar

Umplutura
2 linguri unt de cocos
1/3+ cana zahar pudra
2+ linguri scortisoara pulbere

Glazura
1/4 cana zahar pudra
1/2 lingurita cafea instant
1 lingurita ulei
1/2 lingurita lapte de migdale
2 – 4 lingurite sirop de artar
un praf de sare

Preparare:

Intr-un vas adanc adaugati apa calda, 1 lingura zahar, drojdia si faina de in. Amestecati si lasati compozitia sa creasca timp de 5 minute.
Amestecati praful de copt si sarea cu faina integrala. 
Adaugati restul fainii, uleiul, zaharul, faina de caju si laptele de migdale incalzit. Amestecati cu o lingura si lasati compozitia sa se lege timp de 2 minute. Puteti lasa aluatul sa creasca timp de 0 0ra, sau sa-l pastrati la frigider peste noapte sau pur si simplu sa incepeti sa pregatiti rulourile imediat ce ati terminat de preparat aluatul.
Folosind 2-3 linguri de faina, rulati aluatul intr-o foaie plata, cu forma cat de cat patrata.

Presarati untul de cocos topit si zaharul de la ingredientele pt umplutura pe deasupra in mod egal. Presarati si scortisoara, adaugati in plus daca simtiti nevoia. Formati un rulou din aluat si lipiti marginile intre ele. Taiati ruloul in aproximativ 12 bucati egale, inmuiati-le pe fiecare in faina (doar baza lor) si asezati-le intr-o tava de prajituri acoperita cu foaie de copt.

Stropiti-le cu apa si acoperiti tava cu un prosop. Lasati-le sa creasca timp de 30 de minute intr-un loc cald si uscat. Coaceti rulourile in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 18-20 minute (pana devin aurii). Scoateti rulourile din tava si lasati-le la racorit timp de 5 minute.

Intre timp preparati glazura. Amestecati toate ingredientele pana formeaza o mixtura groasa. Adaugati cativa stropi in plus de lapte de migdale (daca este necesar).  Presarati glazura peste rulouri.

Serviti-le calde!

 

2 Comentarii

  1. Liz spune:

    Foarte interesante retetele dumneavoastra, sper insa, ca laptele vegetal il faceti cu apa incalzita, si nu incalziti laptele 🙂 , asa cum reiese din articol, nu de alta, dar, se pierd toate vitaminele si proteinele, si degeaba mai facem astfel de retete. De fapt astfel de retete nu ar trebui preparate termic in niciun fel. 🙂 Se poate inlocui zaharul cu totul, cu siropul de artar, de categoria B sau C.

    • Silvia Botez spune:

      Bineinteles, dumneavoastra puteti gasi alternative la ingredientele propuse de noi. Cat despre modul de utilizare al laptelui vegetal in reteta, el este incalzit si nu fiert, deci se pastreaza in continuare proprietatile sale.