Ingrediente pentru 1 portie:
- 3 linguri ulei de masline sau o lingurita de unt
- 1/2 ceapa alba
- 100g ciuperci porcini taiate cubulete
- 1 ceasca de orez pentru risotto
- supa de legume
- 50ml vin alb, sec
- sare
- piper
Se caleste ceapa in ulei sau unt, (intr-o oala mai groasa, nu in tigaie) pana devine lucioasa. Peste ceapa se aduga orezul si se caleste timp de 2 minute amestecand energic – aveti grija sa nu se lipeasca orezul. Dupa cele 2 minute se toarna vinul si se mai amesteca putin. Se adauga ciupercile si un polonic din supa de legume amestecand din cand in cand. Supa se adauga polonic cu polonic doar dupa ce s-a evaporat cel anterior, amestecand ocazional.
La sfarsit boabele nu trebuie sa stea lipite intre ele asa cum se intampla in cazul pilafului, ci trebuie sa fie usor zemoase. 😉
Un risotto corect este gata in 20 de minute. Se serveste cald decorat cu frunze de patrunjel.
Sa aveti pofta de sanatate!