Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline extra-virgin
- 1 legatura ceapa verde tocata
- 3-4 lingurite sare de mare fina
- 1 ceasca / 185g quinoa bine clatita si scursa
- 2 cesti de apa
- ¼ ceasca coacaze uscate (~30g)
- 1 lamaie
- 2 zucchini marime medie dati prin razatoare
- 4 linguri de susan prajit
- 4 linguri de marar proaspat tocat
- Branza feta faramitata – in functie de gust
Pentru a gati quinoa incalzim uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si punem aproape toata ceapa tocata si un varf de sare pana cand se inmoaie ceapa, cateva minute. Adaugam quinoa si amestecam ocazional pana cand se rumeneste un pic. Adaugam apa, coacazele si sarea, se lasa la fiert cu capac aproximativ 15 minute, pana cand este apa absorbita.
In timp ce quinoa este pe foc, curatati o lamaie de coaja si storceti 2 linguri de suc intr-un castronel.
Cand quinoa este gata, se pune tigaia deoparte se adauga zucchini, sucul de lamaie si coaja, semintele de susan si mararul. Se sareaza dupa gust.
Se serveste pe un platou, se acopera cu branza feta, seminte de susan, ceapa verde si marar.
Sa aveti pofta de sanatate!