1

Motto:

“Sistemul nostru imunologic este un miracol! Cel mai eficient mod de a ne proteja de boala este intarirea sistemului imunologic, deoarece el este responsabil de apararea noastra impotriva oricaror agresiuni.”

1. MEMENTO (AMINTESTE-TI!)

Cu mii de ani in urma, cand omul isi pretuia trupul ca pe un templu viu, munca medicului era platita doar atat timp cat pacientul era invatat si ajutat sa-si pastreze sanatatea. La cea mai mica imbolnavire, medicul inceta sa mai fie platit, considerandu-se ca nu si-a ingrijit bine pacientul.

Frumos punct de vedere, nu?

Medicul isi trata pacientul considerandu-l un intreg functional cu un autoreglaj perfect. El se straduia sa anime fortele interioare de vindecare ale organismului uman, si reusea. Este greu de conceput pentru medicina actuala, ca existau in trecut afectiuni dificile pe care totusi medicul reusea sa le rezolve cu metode pur naturale. Ultraspecializarea medicinii de astazi are, evident, aspecte bune, doar ca a pierdut imaginea holistica asupra pacientului, individualitatea lui si puterea infinita vindecatoare cu care Natura l-a inzestrat pe om.

om-sanatos

In traditiile vindecarii naturale, corpul uman este asemuit unui armasar puternic, atacat continuu de diferite vietati : muste, tantari, viespi sau furnici (acestea fiind agresiunile externe). Accentul se pune evident pe forta de aparare a armasarului (corpul uman), caci daca acesta este puternic, matura totul doar cu o eleganta dar ferma miscare a cozii sale.

In epoca actuala, o epoca a agresiunilor de tot felul, amplificarea starii de imunitate reprezinta un demers extrem de important, absolut vital, pentru a reusi sa facem fata mediului in care traim si sa ne adaptam pentru a rezista cat mai bine. Un organism bine sustinut printr-o imunitate putenica, obtinuta numai pe cale naturala, va face fata spectaculos oricaror forme de raceala sau de gripa, oricaror maladii specifice sezoniere si in general oricaror patologii iesite aproape peste noapte din „cutia deschisa a Pandorei” cu care am fost „cadorisiti” in noul mileniu.
Intarirea imunitatii pe cai pur naturale ne poate scuti de necesitatea imunzarii prin metode ‘fortate”cum ar fi vaccinarile si preparatele imunomodulatoare, metode care sunt nenaturale, si ale caror consecinte pot fi neplacute si adesea neprevazute.

2 . AUTODIAGNOSTIC

In ce stare este organismul meu, adica propriul meu „armasar” ?

Evaluare:

1. Ma simt in forma, am chef de viata si vad totul in roz, savurez clipele cu incantare, iubesc din tot sufletul si ma bucur de tot ceea ce ma inconjoara, daruiesc cu bucurie timpul, prezenta si cuvintele mele de incurajare, sunt tonic, optimist, increzator, activ, si implinit, am foarte multe proiecte de viitor,si am toata incredere ca le realizez cu succces ?
Nu am mai racit demult… de fapt nici nu imi mai aduc aminte de cand.
Am o vitalitate de exceptie si nu ma confrunt cu bolile pe care „colegii ” mei de generatie le acuza.

2. Am adeseori dureri de cap, ma simt astenic, devitalizat, si orice curent ma face sa tusesc; iau usor din ambianta orice raceala si o vindec greu; diger incet, nu-mi pica bine mai nimic din ceea ce mananc, nu ma odihnesc bine, si am nevoie de calmante sa rezist la stress-ul generat de mediul in care traiesc, iau multe medicamente si parca mi-e tot mai rau.
Nu am chef de nimic, decat sa dorm, totul mi se pare cenusiu, nu simt iubire pentru nimeni, nici macar pentru mine, nimeni nu-mi intra in gratii orice-ar face, ma enervez repede, nu am rabdare, nu am pofta de munca, de viata si nu imi mai doresc parca nimic de atata oboseala.

Diagnostic:

1. Corpul meu se comporta ca un „armasar” puternic, pur-sange!
Deci: Imunitate ridicata
2 Corpul meu se afla in situatia unui „calut” hartuit si biciuit incontinuu fara mila, cazut la pamant, privind cu ochii pierduti si implorand ajutor si protectie.
Deci: Imunitate foarte scazuta.

Prognostic:

1. Sunt un om sanatos, cu imunitatea crescuta, cu rezistenta mare la agresiunile mediului inconjurator si bine adaptat la orice gen de solicitari exterioare si voi continua sa traiesc eficient si sa ma bucur de viata inca mult timp de acum incolo.

2. Sunt un om cu corpul epuizat, stors de vlaga, cu imunitatea foarte scazuta si ma pot astepta, ca la cele mai mici agresiuni ale mediului sa ma clatin si sa cad chiar. Voi avea nevoie de medici multi, medicamente si investigatii scumpe, timp irosit si o viata chinuita si ineficienta.

Daca am trai cu mii de ani in urma, si as fi medicul persoanei a carei stare a fost descrisa la punctul 1, as fi cel mai bine platit om din lume.
Daca as fi medicul celui de al doilea, nu as primi decat critici si reprosuri, ar trebui sa muncesc pentru a-l inzdraveni.

In articolele urmatoare voi oferi informatia teoretica pentru a sti ce mecanisme complexe se desfasoara in organismele noastre si care sunt sistemele pe care le ajutam sa se amorseze, urmand ca in pasul 2. sa ofer metode practice, concrete de crestere a imunitatii.

 Articol publicat de Medic Camelia Rosu

 

1 Comentariu

  1. Maxxine spune:

    Camelia, imi e dor de evenimentele facute de tine la Satya, cand ne impartaseai live din experienta ta. Se vor mai intampla?