0

napiRadacina de nap contine  proteine, grasimi, extracte neazotate, sulforafan, betacaroten, celuloza, arsen, minerale (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, iod, fier), dar si vitamine (A, B1, B2, niacin, C, E). Frunzele au un conţinut bogat de fier şi cupru si contin 88% apa.
Continutul mare de vitamina C, face din nap un excelent leac impotriva tumorilor, a astmului dar si impotriva cancerului de stomac, de pancreas sau de vezica urinară
Frunzele au un efect benefic asupra organismului, fiind foarte bogate în saruri minerale si in clorofila, ajutand la refacerea sângelui (nuclee celulare, celule, leucocite si hematii, hemoglobina).

Aveti grija ca atunci când cumpăraţi napi să îi alegeţi pe cei mai mici, deoarece au gustul mai dulce si sunt mai fragezi. De asemenea, alegeţi napii care au o coajă netedă şi fără pete. Se păstrează la frigider şi se consumă în termen de o săptămână.
Consumat crud, napul creeaza uneori probleme persoanelor cu afectiuni ale aparatului digestiv. In acest caz, se recomanda sa se fiarba putin, atât cât sa i se înmoaie celuloza.

comment closed