0
gfbuns-qubread-2B118Ingrediente: (10-12 prajiturele)
1/2 cana faina de ovaz
1/4 cana caju
2 linguri faina de orez
3/4 lingurita praf de copt
Lichide:
1.5 linguri ulei de rapita
1.5 linguri apa calda
1 lingurita faina de in 
un praf de sare
1/2 lingurita otet
1 lingura esenta de rom
1/2 lingurita esenta de vanilie
3 linguri zahar
 
 
Crema de caramel:
 
3 linguri zahar brun
2 linguri apa
1.5-2 linguri crema de cocos (partea solida din conserva de lapte de cocos)
1/2 lingura ulei de cocos
1 lingurita amidon de porumb
1 lingurita cafea solubila
2 lingurite esenta de rom
 
Preparare:
 
Amestecati intr-un vas toate ingredientele lichide, inclusiv zaharul si faina de in, pana se omogenizeaza bine. Lasati compozitia obtinuta sa stea timp de 2 minute.
Intr-un alt vas, mixati ingredientele solide. Adaugati rezultatul obtinut peste compozitia lichida si formati un aluat moale. Mai puneti faina de ovaz daca aluatul este prea lichid. Lasati-l acoperit timp de 5 minute. 
Cu mainile inmuiate in ulei, formati bilute din aluat. Intindeti-le pe o tava acoperita de foaie de copt. Coaceti prajiturelele in cuptorul pre-incalzit la 180 grade timp de 12-14 minute.  Nu lasati mai mult timp prajiturelele in cuptor. Scoateti-le din cuptor si lasati-le la racorit. 
Intre timp, preparati crema de caramel.
Intr-o tigaie, adaugati apa si zaharul si lasati-o la foc mediu pana zaharul devine gros si maroniu (5-7 minute).
Mixati celelalte ingrediente separat intr-un vas. Adaugati mixul treptat in tigaie. Luati tigaia de pe foc cand compozitia e legata si atinge temperatura de fierbere.
Ungeti cate 2 prajiturele cu umplutura de caramel si lipiti-le intre ele. Presarati niste cacao pe deasupra.
Savurati!
 
 

comment closed