0

unnamedAceasta prajitura este usoara si pufoasa, dar mai ales usor de preparat!

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere:  30 minute

Ingrediente (pentru 10 portii):
  • 1 , ¾ cani (220g) faina alba
  • 1 cana (200g) zahar
  • 1 lingurita (5g) bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita (3g) sare
  • 1 cana (240ml) lapte de soia (sau alt tip de lapte vegetal)
  • 2 lingurita (10ml) esenta de vanilie
  • ⅓ cana (80ml) ulei de masline
  • 1 lingurita (15ml) otet alb

Ingrediente Crema Vanilie:

  • 3,¾ cani (450g) zahar pudra
  • 3 linguri unt de cocos
  • 4 linguri lapte de soia (sau orice alt lapte vegetal)
  • 2 lingurite esenta vanilie

Pentru decor: orice fruct de sezon

Preparare:
  1. Incalziti cuptorul la 180 grade.
  2. Adaugati faina intr-un vas adanc.
  3. Adaugati zaharul, bicarbonatul si sarea si amestecati compozitia.
  4. Adaugati laptele vegetal, uleiul de masline, otetul si amestecati.
  5. Folositi un mixer la viteza joasa pentru a va asigura ca iese o compozitie bine omogenizata.
  6. Ungeti doua tavi rotunde cu ulei de cocos si impartiti compozitia in cele doua tavi.
  7. Lasati tavile la copt timp de 30 minute.
  8. Verificati folosind o scobitoare daca pandispanul este copt si scoateti tavile din cuptor (cand scobitoarea iese curata).
  9. Lasati tavile la racit.
  10. Preparati crema:
  11. Adaugati zaharul pudra intr-un vas.
  12. Adaugati untul de cocos, vanilia si laptele vegetal.
  13. Mixati compozitia folosind viteza minima a mixerului; cresteti viteza pe masura ce ingredientele se omogenizeaza intre ele.
  14. Cand pandispanul s-a racit complet, adaugati crema peste unul dintre cele doua blaturi.
  15. Adaugati al doilea blat si turnati restul de crema pe deasupra.
  16. Decorati prajitura cu fructe de sezon.

Pofta buna! 🙂

comment closed