- Pentru blat:
- 1oog pesmet
- 70g caju hidratat
- 50g zahar brun
- 100g unt de cocos
- Pentru crema de caramel:
- 350g curmale maruntite, cu samburele scos (aproximativ 40 curmale)
- 1 conserva lapte de cocos
- Pentru topping-ul de frisca
- 2 conserve lapte de cocos
- 6 linguri zahar brun macinat
- Pentru decor:
- ciocolata vegana rasa (sau pudra de cacao/carob)
Preparare
- Puneti cele 3 conserve de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului si lasati-le peste noapte.
- Incalziti cuptorul la 180 de grade celsius.
- Adaugati pesmetul si caju-ul in robotul de bucatarie si maruntiti-le.
- Dupa ce au fost maruntite, varsati continutul intr-un vas si adaugati zaharul.
- Topiti untul de cocos si turnati-l peste amestec.
- Amestecati bine pana cand se omogenizeaza continutul, dupa care intindeti-l intr-o tava pentru prajituri.
- Lasati-l in cuptor sa se coaca timp de 20 de minute.
- Intre timp, adaugati curmalele in robot sau blender.
- Initial se va forma o bila gigantica lipicioasa.
- Continuati sa o procesati in aparat pana cand incepe sa se rupa.
- S-ar putea sa fie necesar sa opriti aparatul si sa faramitati „bila” de curmale cu mainile.
- Procesati pana cand compozitia incepe sa se lipeasca de marginile aparatului.
- Opriti procesorul, curatati curmalele de pe margini pana ajung in centrul sau si porniti-l la loc.
- Desfaceti una din conservele de lapte de cocos. Crema (partea mai solida) se va fi separat de apa de cocos.
- Dvs veti folosi doar aceasta parte solida; scoateti-o din conserva, lasand apa inauntru, si adaugati-o in blender gradat, in timp ce aparatul functioneaza.
- Continuati sa procesati amestecul pana obtineti o crema batoasa de caramel si frisca de cocos.
- Intindeti crema in tava peste crusta.
- Puneti tava in frigider pana ce pregatiti crema de frisca.
- Desfaceti celelalte 2 conserve de lapte de cocos si adaugati intr-un vas doar partea solida.
- Folosind un mixer electric, mixati compozitia pana ce se intareste precum frisca obisnuita.
- Adaugati zaharul pudra si mixati din nou.
- Turnati frisca obtinuta peste stratul de caramel al prajiturii.
- Radeti ciocolata vegana pe deasupra sau presarati putina cacao/pudra de carob.
- Lasati prajitura la frigider timp de aproximativ 2 ore.
- Feliati-o si savurati-o cu placere!