Vara este sezonul fructelor racoroase si pline de vitamine, iar vedeta principala a gradinii este de departe pepenele rosu. Putem consuma acest fruct in cantitati uriase fara sa ne simtim plini sau ingreunati. Desi principala atractie o reprezinta calitatea sa zemoasa si racoritoare, nu multi cunosc multiplele beneficii ale consumului de pepene rosu, si chiar ale realizarii unei cure de 2-3 saptamani cu acest aliment.
Pepenele rosu contine numeroase vitamine (A, C, D si E) si minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu. In plus, are un continut foarte scazut de grasimi si colesterol, dar unul ridicat de antioxidanti si aminoacizi care ajuta la refacerea si regenerarea organismului.
De asemeni, vitaminele si antioxidantii din pepene au proprietatea de a distruge celulele canceroase – conform unor studii realizate in China, femeile care consuma regulat pepene rosu au mai putine riscuri de a se imbolnavi de cancer la san. Este un bun adjuvant in prevenirea formarii de pietre la rinichi, are proprietati diuretice si poate fi folosit cu incredere in regimurile de detoxifiere si slabit.
Daca va simtiti obositi si fara energie, o cura de 2-3 saptamani cu pepene rosu este exact ce aveti nevoie! Insa aveti in vedere sa il consumati la scurt timp dupa ce a fost taiat, deoarece se oxideaza repede si isi pierde din minunatele proprietati. Si inca un sfat derivat din medicina Ayurvedica, urmariti ca pepenele rosu sa reprezinte o masa in sine, fara a-l combina cu alte alimente – este unicul fruct care nu se asimileaza decat daca este consumat individual.
Nu in ultima instanta, doamnele si domnisoarele sunt indemnate sa foloseasca pepenele rosu ca ingredient in masti cosmetice pentru ten, datorita continutului ridicat de antioxidanti care ajuta la prevenirea ridurilor. Cateva idei de combinatii miraculoase pentru piele sunt sucul din pepene rosu amestecat cu avocado, cu menta sau cu miere.