Portii: 4 – 6
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de masline extra virgin
- 1 broccoli de la care pastram florile, aruncam tulpinile
- 8 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute rosu
- 1/2 cana vin alb sec
- 2 cutii de rosii decojite întregi taiate in cubulete, pastram sucul din cutie
- sare
- 500g paste penne
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie de dimensiuni medii, adaugam broccoli pana devine putin maroniu, aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi, oregano si fulgii de chilli. Se amesteca constant pentru a se combina aromele, aproximativ 30 de secunde. Punem vin pana cand incepe sa scada in tigaie – aproximativ 2 minute. Punem rosiile si lasam sa fiarba amestecand ocazional pana cand avem un broccoli fraged, aproximativ o ora.
Se adauga sare dupa gust!
Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si se respecta indicatiile de pe pachet. Dupa ce sunt gata se scurg si se adauga in sosul facut. Garnisim cu frunze de patrunjel.
Sa aveti pofta de sanatate!