Ingrediente:
- 1 1/2 cana faina (200g)
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de zahar (200 g)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 cană piure de dovleac*
- 1/2 ceasca cu ulei de măsline (120 ml)
- 2 oua batute
- 1/4 cana cu apa
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 ceasca cu nuci tocate
*Pentru a face piure de dovleac se taie un dovleac în jumătate si se curata de semințe, se întinde cu fața în jos pe o foaie de copt. Se coace la 180° până se înmoaie, aproximativ 45 min până la o oră. Dupa ce se raceste, scoateti pulpa. Ceea ce ramane se baga la congelator pentru urmatoarea paine ;). In cazul în care aveti bucati dintr-un dovleac le puteti fierbe pana cand se inmoaie apoi il curatati de coaja.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Amestecati impreuna cu faina, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu.
Dovleacul se amesteca cu uleiul, ouă, 1/4 cana de apă și condimentele, apoi se combină cu ingredientele uscate. Se adauga si nucile.
Se toarnă amestecul intr-o tava de pâine. Coaceți 50-60 minute, până când trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.