Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe rosii tocate
- 1 ardei iute curatat de seminte si tocat marunt
- 1 cățel de usturoi feliat
- coriandru tocat
- 2 cutii de 400g rosii
- 1 linguriță de zahăr pudră
- 4 ouă
Se încălzește uleiul într-o tigaie cu capac si se caleste ceapa, ardeiul iute, usturoiul și coriandru timp de 5 minute până se înmoaie. In tigaie se adauga roșiile și zahărul pudra timp de 8-10 minute pana se ingroasa. Acest sos poate fi pastrat la congelator aproximativ 1 luna.
Folosind o lingură mare se fac 4 goluri în sos, apoi se sparge un ou in fiecare dintre ele. Se pune un capac pe tigaie, apoi se fierbe la foc mic timp de 6-8 minute pana cand ouale sunt facute. Peste oua se imprăștie coriandru și se servește cu pâine proaspătă.
Sa aveti pofta de sanatate!