Ingrediente 1 portie:
- 75g orez basmati
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/4 bulb fenicul
- 3/4 zucchini sau dovlecel
- 2 rondele cartof dulce sau un cartof mic
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri boabe de mustar
- 50 ml otet balsamic
Se toaca toate legumele cuburi si se pun intr-un castron mai mare. Peste legume se adauga uleiul de masline, otetul, sarea, piperul si boabele de mustar. Se amesteca bine astfel incat toate legumele sa fie acoperite de ulei si restul ingredientelor. Se baga la cuptor la 160 – 170C pana cand legumele devin moi.
In timp ce legumele sunt la cuptor ne ocupam de orez. Se pune o craticiora cu apa la fiert si in momentul in care fierbe apa se pune si orezul – se respecta instructiunile de pe ambalaj. La sfarsit orezul se trage la tigaie cu putin ulei, sare si piper. Peste orez se pun legumele si se serveste decorat cu patrunjel tocat.
Sa aveti pofta de sanatate!